Téli Szezonzáró a Vasúttörténeti Parkban

A Mikulás ünnepségek közül kiemelkedik különleges hangulatával a december 5-i Vasúttörténeti Park szabadtéri szezonzáró programja. A számos családi program mellett egy Gőzfelhős Mikulás Különvonatot is indul az eseményre, a Mikulás és manója pedig az ünnepi díszbe öltöztetett parkban várja a gyerekeket.

Az idei Mikulás ünnepség egészen biztosan nem okoz csalódást,

A tél elmaradhatatlan családi ünnepe alkalmából december 5-én, vasárnap egyedi hangulatvilágú eseményen vehetnek részt kicsik és nagyok egyaránt a Vasúttörténeti Park szervezésében. Az idei Mikulás ünnepség egészen biztosan nem okoz csalódást, hiszen december első vasárnapján a Park egyedülálló programmal garantálja a kikapcsolódást, szórakozást. Kültéri helyszíneit ünnepi díszbe öltözteti, a nap folyamán pedig népi- és kincskereső játékokkal, arcfestéssel, adventi kézműves foglalkozásokkal, akár karácsonyi dísz-és mézeskalács készítéssel is gondoskodik látogatói élményeiről. A szezon lezárásaként idén utoljára lehet a kerti vasúton zakatolni, megcsodálva a télen varázslatos hangulatú múzeumparkot.

A téli szezonzáró programra akár a hangulatos Gőzfelhős Mikulás Különvonattal  is érkezhetnek a vendégek

A gyermekeket Kőhalmi Ferenc, a nap házigazdájának mesés-zenés interaktív bűvész showja várja, a nap főszereplője pedig természetesen a Mikulás lesz, aki manóival ezúttal rendhagyó módon egy igazi vasúti kocsiban rendezkedik be. A különleges Mikulás-szoba fotósarokként is működik, az élményeket így meg is örökíthetik a családok. Akár a Mikulás csomagok tartalmával is fotózkodhatnak, hiszen minden gyermeket egy ajándékcsomaggal lep majd meg a Park Mikulása. A téli szezonzáró programra akár a hangulatos Gőzfelhős Mikulás Különvonattal  is érkezhetnek a vendégek, hiszen idén a MÁV Rail Tours szervezésében indítanak exkluzív különjáratot a Nyugati Pályaudvarról vasárnap délelőtt, illetve délután, összesen 2 alkalommal.

„Minden évben az egyik legizgalmasabb és legkedvesebb időszak az adventi-, Mikulást váró programok előkészítése a Vasúttörténeti Park életében, amelyet legalább olyan szívesen szervezünk, mint amilyen örömmel látogatóink érkeznek hozzánk. Bízom benne, hogy ezúttal is élménydúsak lesznek aktivitásaink, és a Téli Szezonzáró nap méltó zárása lesz a 2021-es évnek.” – mondta el Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park vezetője.

A rendezvényre a belépőjegy ára 3.990 Ft/fő. A belépőjegy mellé egy-egy darab, kerti vasútra beváltható kupont biztosítanak a szervezők. Gyermekek esetében a jegyár tartalmazza a Mikulás csomagot is.

A Gőzfelhős Mikulás Különvonatra a MÁV Rail Tours weboldalán lehet jegyet váltani, korlátozott darabszámban. A vonatjegy ára tartalmazza a Vasúttörténeti Park Téli Szezonzáró Fesztiváljára való belépést, a programokat, ingyenes és korlátlan kerti vasutazást, valamint gyermekek esetében a Mikulás csomagot.

A rendezvényen kérik figyelembe venni és szigorúan betartani az aktuálisan érvényes járványügyi előírásokat.

További információ: vasuttortenetipark.hu

A Szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!