2020. szeptember 11-13. között a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválnak (korábbi nevén Nemzetközi Természetfilm Fesztivál). Az idei év kiemelt programja a Fesztiválhoz csatlakozó Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvény.

6 év alatt a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kísérőrendezvényei – a Trash Art Magyarország hulladékból készült szobrok versenye, a Köztünk élnek amatőr filmes pályázat, az Ember és Természet diák fotópályázat, a Jam for Nature zenei program, valamint a Természet- és Környezetvédelmi Vásár – egyre népszerűbbekké és nagyobbakká váltak, egy Kárpát-medence szerte ismert programcsokorrá. Mivel szinte minden művészeti ág megjelenik, ezért úgy döntöttünk, hogy egy átfogóbb név alatt folytatjuk a megkezdett munkát. Ez lett a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál.

A Fesztivál középpontjában továbbra is a természetfilmek állnak. Idén a 6. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra csaknem 2200 nevezés érkezett a világ 114 országából. Nagy eredmény, hogy a filmek magas száma nem ment a minőség rovására. Az alkotások – melyeket a közönség 6 vetítési helyszínen ingyenesen tekinthet meg – 80 százaléka premier film.

2020-ban csatlakozik a Fesztiválhoz a Nemzeti Parkok Hete eseménysorozat, melynek nyitórendezvényén Magyarország 10 nemzeti parkja mutatja be tevékenységét, aktív turisztikai kínálatát a látogatóknak.

Programkínálat a teljesség igénye nélkül:

– Vetítések Gödöllő városának Főterén, a Fesztivált megelőző egy hétben.
– Nemzeti Parkok Hetének nyitórendezvénye.
– Trash Art Magyarország szoborpark.
– Varázslatos Magyarország, valamint Ember és Természet fotókiállítás augusztus 20-tól szeptember 20-ig Gödöllőn.
– ZöldForgó Élménynap: játszóház, kiállítás és interaktív Alma Együttes koncert szeptember 11- én.
– Közösségi trash art szobor építése. Egy hatalmas Süsü, a sárkány épül Csukás István előtt tisztelegve.
– Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok az art mozikban és a nemzeti parkok látogatóközpontjaiban.
– „Lépj be a Természetbe!”: 7 részes ismeretterjesztő műsor indítása a Fesztivállal egy időben a városi és regionális TV csatornák bevonásával.
– Organikus szoborpark létrehozása a Gödöllői Arborétumban (a Fesztivál ideje alatt 4 szobor készül el) ezzel egy új helyszín és egy állandó kiállítási tér jön létre.
– Két fontos évszámra hívjuk fel a figyelmet: 10 éves a Varázslatos Magyarország program és 10 éves a Nemzeti Parki Termék védjegy program.

További információ:
www.godollofilmfest.com
www.trashart.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló