A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat:

  • Budapest: Gellért Fürdő
  • Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior
  • Eger: Hotel Eger & Park
  • Debrecen: Hotel**** Lycium
  • Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás
  • Pécs: Palatinus Grand Hotel
  • Sopron: Hotel Sopron

A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Velle-Varga Orsolya
Velle-Varga Orsolya

Velle-Varga Orsolya, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatóhelyettese és a tárlat kurátora  szerint az elvárásaikat meghazudtolóan erős volt a fotópályázatra beküldött képek mezőnye. „Biztos vagyok abban, hogy a végig sétálva a kiállított fényképek között legalább egy olyan kép fog akadni mindenki számára, ami előhívja azt bizonyos cinkos, keserédes mosolyt, ami mögött valami megfoghatatlan, de nagyon ismerős érzés lakozik”– mondta Velle-Varga Orsolya. A kiállítás képeiről a kurátor elmondta, hogy „egyedi és megismételhetetlen jeleneteket mutatnak meg az elmúlt időszakból” vagy pedig „témájukban olyan mögöttes tartalommal bírnak, melyek túlmutatnak a dokumentarista fényképezés határain”.

Borosné Szűts Ildikó
Borosné Szűts Ildikó

Borosné Szűts Ildikó, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója beszédében megemlékezett a covid okozta súlyos teherről, amely a turizmus-vendéglátás szektort korábban még nem látott helyzetbe hozta, és aminek következtében a Gellért Fürdő is 8 hónapon keresztül zárva tartott. A BGYH vezérigazgatója kitért arra is, hogy mind pénzügyi-, mind emberi oldalról megterhelő volt ez az időszak. Ráadásul ezek után mindenki számára nehéz elhinni, hogy nem lesz máskor ilyen, a turizmust, a vendéglátást, a szállodákat és a fürdőket sújtó helyzet. Beszédét mégis bizakodóan zárta, azt kívánta, hogy „a fürdő továbbra is nyitva legyen, mert akkor egészség marad, és járvány nem lesz.”

A beszédeket egy meglepetésprogram követte a Gellért Fürdőben (amely a beszédekhez hasonlóan élőben követhető volt a Tourism is our passion facebook oldalán): szinkronúszó bemutatóban gyönyörködhettek a kiállítás megnyitó résztvevői.

A kiállítás a fenti helyszíneken 06.29-08.10. között tekinthető meg, ezután a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban él tovább. A szervezők szándéka szerint jövőre már európai pályázatként működik tovább a Tourism is our Passion Photo Award.

A párhuzamos kiállítások végeztével a szervezők a pályaműveket árverésre bocsájtják. Az árverésen befolyt összeget a nevezők szavazatai alapján a Bátor Tábor Alapítványnak ajánlották fel. (A Bátor Tábor Alapítvány súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújt sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. A terápiás rekreáció segítségével a táborozóik visszakapják az elveszett gyerekkort.)

A fotópályázat díjazott képei ide kattintva érhetőek el.

A Tourism is our passion fotópályázatról:
A Tourism is our passion fotópályázatra beérkezett képek kordokumentumként mutatják be a ( koronavírus járvány és azt követő korlátozások sújtotta) turizmus és vendéglátás helyzetének esszenciáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló