Egy szenvedélyektől fűtött vadonatúj produkcióval, a Kék rókával indul turnéra június 4-én a Déryné Társulat. A több, mint 100 előadást tartalmazó 2021-es turné első állomása Sitke lesz, júniusban 15, valamint a teljes nyári szezonban 32 településre látogatnak el és ajándékozzák meg a közönséget színvonalas színházi élményekkel.

A féléves kényszerpihenőt követően a Déryné Társulat is folytathatja misszióját, újra útnak indulnak, Sitke után júniusban Hedrehely, Sümeg, Rétság, Dunapataj, Halmaj, Panyola, Bonyhád, Mátészalka, Kisvárda, Budapest, Kisújszállás, Nádasd, Szarvas, és Fehérgyarmat következik.

Kisvárda különösen fontos állomás lesz, hiszen az a megtiszteltetés érte a társulatot a szakma részéről, hogy a Déryné Program zászlóshajójának is tekintett, Vidnyánszky Attila által rendezett Déryné ifjasszony meghívást kapott a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljára, mint nyitóelőadás.

A május 28-án bemutatott Kék róka című produkciót júniusban 9 alkalommal játsszák majd. Herczeg Ferenc legsikeresebb színművét egy fiatal alkotó, Szabó Sebestyén László rendező álmodta újra. A szerelmi sokszöget megformáló történetet az egyes szereplők szemszögéből láttatja a nézővel, egyúttal egy érzelmi hullámvasútra ültetve őket.

„Több szenvedélyes szerelemnek történetét láttam, ez az, ami a leginkább foglalkozatott benne, és a szövegben is az fogott meg, hogy ezeket a húsbavágó eleven érzelmeket, amelyek itt mozognak, hogyan tudja elrejteni, illetve hogyan tudja megmutatni.” – nyilatkozta Szabó Sebestyén László rendező az M5 híradónak.

A társulat erre az évre még két premiert tervez, július 5-én mutatják be Tóth Ede: A falu rossza című darabját, Mészáros Tibor rendezésében, valamint Weöres Sándor művét, a Holdbeli csónakos állítják színpadra, amelynek december 10-én lesz a bemutatója.

A turné fontos részét képezik az Erzsébet táborokban, a Kárpát-medence területéről érkező, hátrányos helyzetű gyermekeknek tartott előadások. 5 különböző produkciót, összesen 24 alkalommal játszanak majd Zánkán és Fonyódligeten. Összesen 12 720, 10-14 év közötti kiskamasz láthatja az előadásokat és ismerkedhet meg a színház élményével.

Déryné Társulat - János vitéz
Fotó: Molnár Luca

A Színház Mindenkinek misszió folytatódik, a Déryné Társulat örömmel és izgatottan várja, hogy újra találkozhasson a közönséggel, a nagyvárosoktól egészen a legkisebb településekre eljutva felejthetetlen élményekkel ajándékozhassa meg a nézőket.

Júniusi menetrend

2021. június 4. Sitke Kék róka
2021. június 5. Hedrehely Kék róka
2021. június 6. Sümeg Kék róka
2021. június 10. Rétság János vitéz
2021. június 11. Dunapataj Kék róka
2021. június 12. Halmaj János vitéz
2021. június 13. Panyola János vitéz
2021. június 16. Bonyhád Kék róka
2021. június 18. Mátészalka Déryné ifjasszony
2021. június 19. Kisvárda Déryné ifjasszony
2021. június 20.  Klebelsberg KK.,Bp Kék róka 
2021. június 21. Kisújszállás Kék róka
2021. június 22. Nádasd János vitéz
2021. június 28. Szarvas Kék róka
2021. június 29. Fehérgyarmat Kék róka

Bővebb információ: deryneprogram.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló