Szeptemberben új fesztivállal bővül a siófoki rendezvények palettája: idén először tartanak Sör és Csülök Fesztivált a Fő téren szeptember 13-15. között.

Az ősz legújabb gasztrofesztiválján fellép többek között az Abrakazabra és Biga, a Road és a Pa-dö-dő is. Emellett számos kulturális, családi és sportélmény várja szeptemberben is a Siófokra látogatókat.

Habár a naptár szerint vége a nyárnak, Siófokon továbbra is zajlik az élet. A jó időre tekintettel a siófoki Nagystrand egészen szeptember közepéig fogadja a látogatókat, a vízparti élmények mellett pedig számtalan más kikapcsolódási lehetőséget is tartogat a hónapban a város.

Szeptember 8-án a Magyar Dal Napja alkalmából az idén új albummal jelentkező, Junior Artisjus-díjas énekes-dalszerző, Szeder ad koncertet a Fő téren. Szeptember 13-án kezdődik a háromnapos Sör és Csülök Fesztivál, ahol a sör- és ételkülönlegességeké lesz a főszerep. A gasztroélmények mellett színvonalas koncertek és családi programok is várják a résztvevőket Siófok új, ingyenes nagy rendezvényén a Fő téren.

A tavalyi sikerre tekintettel a Kulturális Központban idén is megrendezik szeptember 26-án és 27-én a Jazzencia & Swingmánia fesztivált, amely a műfaj aranykorát idézi meg. Csütörtökön többek között fellép az Adri Sisters trió, azaz Fehér Adrienn, Koós Réka és Tunyogi Bernadett  a Don Lázi Swingtet zenekarral, pénteken pedig „Jazzkívánságműsor” lesz a Sárik Trióval és Falusi Mariannal. 

A hónap vége idén is a hagyományok jegyében telik majd Siófokon. Szeptember 29-én, vasárnap Siófok is bekapcsolódik az országos Szent Mihály napi rendezvénysorozatba. A pásztorünnepre emlékezve a város Fő terén népzenei koncertek, néptáncbemutató és tűzgyújtással egybekötött közös körtánc lesz, a kicsiknek pedig népi játszóházzal és kézművesfoglalkozásokkal is készülnek. Másnap, szeptember 30-án a Kálmán Imre Kulturális Központban megrendezik a Magyar Népmese Napját Benedek Elek születésnapjára emlékezve.

Szeptemberben is Siófokon kezdődik a Balaton!

További információ: www.hellosiofok.hu, www.facebook.com/hellosiofok/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló