Nigel Kennedy, a világhírű brit hegedű-virtuóz föld körüli turnéja során legújabb műsorával érkezik hozzánk.

A koncertkörút állomásait – a Sydney Operaház, Canberra, Köln, Hamburg – követően lép fel Budapest legszebb szabadtéri színpadán, a Margitszigeten. A műsorban hallhatjuk Kennedy és zenekara előadásában Bach és Gershwin legendás szerzeményeit, valamint Kennedy néhány saját darabját is.

Nigel Kennedy hegedű, zongora

zenekara:

  • Boyle Doug, gitár
  • Rolf Bussalb, gitár
  • Peter Adams, cselló
  • Piotr Kulakowski, bőgő

A csaknem három órás produkció angol címe Kennedy in recital. A koncert három fő részből áll:

Johann Sebastian Bach

Az első részt Kennedy egyik legkedveltebb zeneszerzőjének, Johann Sebastian Bachnak szenteli.

The Magician of Lublin & more

A második részben saját szerzeményeit játssza zenekarával, többek között „A lublini mágus” című darabot is. A szerzeményt a Nobel-díjas Isaac B. Singer azonos című, világhírűvé vált regénye inspirálta. Kennedy szerint a darab zenei utazás a klasszikus zenétől a népzenén át egészen a jazzig.

Gershwin

A harmadik részben a tavaly májusban megjelent Kennedy meets Gershwin című albumról Gershwin legnagyobb slágereit adják elő. Többek között a Rhapsody In Blue-t, a Summertime, The Man I Love, How Long Has This Been Going On, Lady Be Good című dalokat.

Nigel Kennedy szerzőként és közreműködőként összesen 72 albumot jegyez. Megfordult a világ szinte minden pontján. Játszik komolyzenét, klezmert, jazzt, lépett fel rockzenészekkel is. Rendkívül innovatív zenész, sodró lendületű előadásmódjáról híres. Kritikusai szerint egyaránt mestere a melankolikus, érzékeny, finom és a temperamentumos előadásmódnak is, és képes igazi, harsány mulatságot is produkálni, amibe be is vonja közönségét.

Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Időpont: 2019. június 11., kedd, 19.30


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló