Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Szentendrei Jazz- és Bor Fesztivál szeptember 24 és 26-a között várja a látogatókat Szentendrére. A varázslatos történelmi belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcán, az ország neves borrégióiból érkező  hazai pincészetek várják az érdeklődőket, a Barcsay Múzeum udvara pedig Jazz udvarrá alakul erre a három napra, ahol a hazai jazztermés legjavát ízlelheti meg az ide látogató.

BOR

Az ország borrégióiból 22 pincészet, borászat képviselteti magát Szentendre sétálóutcáján. Az érdeklődők külön program keretében boros workshopokon is részt vehetnek.

BOR ÉS JAZZ

A magyar jazztermés legjavát ízlelheti meg a közönség a megújult, 12 produkciót összesen ötven zenésszel felvonultató Szentendrei Jazz és Bor Fesztiválon. A koncertek helyszíne a Barcsay Múzeum udvara, amely szintén a Dumtsa Jenő utcáról nyílik. A szabadtéri színpadon szeptember 24-26-án mindhárom nap délután háromtól kétóránként váltják egymást a zenekarok, így a szünetekben a kóstolásra, városi sétára is jut idő.
  

Zenei programok:

 Szept. 24, péntekSzept. 25, szombatSzept. 26, vasárnap
15:00Karosi Júlia QuartetBende Zsolt Trió
feat. Hodek Dávid
Tóth Viktor Bird &
Food Market
17:00Lantos Zoltán OpenSourceBop Cats – A Tribute to the Cannonball Adderley QuintetNagy János Trió
19:00Ávéd János QuartetVörös Niki Quintet feat. Táborszky BenceLukács Miklós Cimbiózis
21:00Gadó Gábor QuintetGyémánt Bálint TrioAjtai Péter Mingus! Mingus! Mingus!

BOR ÉS SZENTENDRE

A mediterrán kisváros szőlő- és bortermelési hagyományait, a Tourinform iroda elől induló, Gasztro borsétán– borkóstolással egybekötött városismereti séta során ismerheti meg az érdeklődő. Akinek ez nem elég, fokozhatja a kulináris élményeit, hisz a helyi éttermek, termelők és szolgáltatók borvacsorával vagy egyedi, borra hangolt menüsorokkal és programokkal várják a vendégeket. Többek között az Éclair’s, Dorothea Bistro, Bistro St. André, Kafana kávézó, Lola Cukrászda, Centrum fagyizó, Aranysárkány Vendéglő, Édeni Csokibolt, Művész Étterem, Lex Café, Kereskedőház Étterem, Szelet Cukrászda, Pótkulcs, Mjam, Christine Étterem, Harmat Pezsgő és Piknik és Korona Étteremek.

Az esemény Facebook oldala: Szentendrei Jazz- és Borfesztivál

A fesztiválra a belépés ingyenes, de a borok fogyasztása a fesztivál pohár megvásárlásához kötött.

A rendezvény egészére a belépés a hatályos járványügyi szabályok  szerint lehetséges, ami szerint szabadon (védettségi igazolvány nélkül) látogatható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló