A legtöbben impulzív döntés eredményeként vásárolnak kerti gépeket, fűnyírókat. A reklámújságok, szórólapok tavasszal tele vannak akciós ajánlatokkal, ám nem biztos, hogy a legolcsóbb vagy a legnagyobb árkedvezménnyel árusított eszközre érdemes lecsapni.

Szeretnéd megkímélni a pénztárcád a súlyos kiadásoktól? Keress olyan gépet, ami hosszabb távon is hű társad lehet a kert gondozásában, azaz olyat, amihez alkatrészt is lehet kapni.

Bár a technológia rohamosan fejlődik, a XXI. századi motorok is olykor meghibásodnak. Előfordul, hogy valamilyen váratlan okból kifolyólag rongálódnak meg, hiszen a talajban megbújhatnak nagyobb kövek, keményebb gyökérmaradványok. A használat folytán a kopóalkatrészek cseréje időről időre egyébként is elkerülhetetlen.

Milyen paraméterekkel rendelkezik az ideális kerti gép?

Az egyik legnépszerűbb motor a kerti gépek tekintetében a Briggs. A cég évtizedek óta meghatározó a kerti gépek gyártásában. Rendelhető Briggs&Stratton motoros rotációs kapa, benzines fűnyíró vagy éppen fűnyírótraktor is, de kapható Briggs motoros szivattyú, áramfejlesztő, sőt, még hómaró is.

Egy jól karbantartott szerszámgép akár több generáción át képes tenni a dolgát. A Briggs motorokat úgy alkották meg, hogy hosszú távon is működőképesek legyenek. Ennek köszönhetően ritkán szükséges az eszköz leselejtezése, általában meg lehet úszni egy-egy meghibásodást egy alkatrész javításával vagy cseréjével. Mondani sem kell, hogy a munkadíjat is beleértve ez anyagilag jóval kedvezőbb, mint beruházni egy új gépre.

A Briggs motorjának alkatrészeit könnyű szervizelni, persze csak azok számára, akiknek van ilyen irányú érdeklődése. Egy gyújtótekercs vagy egy önindító megbütyköléséhez azonban nem kell okleveles mesternek lenni.

Milyen alkatrészek rendelhetők online?

A különféle online webshopok kínálatában Briggs motoralkatrészek széles tárháza érhető el. Üzemanyagrendszerek mellett tömítések, szimeringek és olajozórendszerek is házhoz rendelhetők, csakúgy, mint berántó, önindító, dugattyús gyűrű, hajtókar, gyújtótekercs, gyertyapipa és levegőszűrő is.

Vannak webáruházak, mint a Vaszkoshop.hu, amely azt is vállalja, hogy beszerzi a kívánt alkatrészt, ha kínálatában nem találod meg. Ehhez meg kell adnod a Briggs motor Type/Model/Code számsort, meg kell nevezned a keresett alkatrészt, és hamarosan kapsz ajánlatot az alkatrész árára vonatkozólag.

A Briggs motoralkatrészek OEM szabványnak megfelelőek, így teljes mértékig megbízhatóak.

Mit lehet tudni a Briggs motoralkatrészekről?

Kezelhetőségük könnyű, kialakításuk pedig egyszerű és praktikus. Egyaránt alkalmasak a Briggs&Stratton motorok professzionális kerti munkák elvégézésére, de bátran ajánlhatók hobbi kertészek számára is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló