Különleges családi kikapcsolódás: bobozás Visegrádon

Ha olyan programot keresel, ami gyerekeknek és felnőtteknek is szuper kikapcsolódást, felhőtlen szórakozást ígér, akkor megtaláltad. Irány a visegrádi bobpálya!

Szöveg: Balogh Mia

Unjátok már a megszokott családi programokat, vagy szülinapot, névnapot szeretnétek valami izgalmas közös élménnyel ünnepelni? Akkor van egy tippünk: tegyétek színesebbé a szombatot, élménnyé az ünnepet vagy a hétvégi családi kirándulást egy szuper kalanddal a visegrádi bobpályán!

Egy helyszín, két bobpálya Visegrádon

Hallottál már a helyről? Akkor talán nemcsak az rémlik, hogy Visegrádon a Nagyvillám-Kilátó mellett van, hanem az is, hogy nem is egy, hanem két bobpálya kanyarog a hegyoldalban. A hagyományos medres pályában nyári bobbal várják a kicsiket, nagyokat, míg az alpesi bobot mindenféle időjárási körülmények közt lehet használni.

visegradi bobpalya

A két pálya egyébként egymás mellett halad, és ha csak az adatokat nézzük, nagyon sok közös van bennük. Például a felvonó hossza mindkettő esetében 250 méter, és 3-4 percig tart a felvonórész, a lesiklórész pedig 5-6 percig. A lesiklás 700 méteren történik, a szintkülönbség pedig 35 méter. Annyi különbség van, hogy az alpesi bobban 12 kanyart kell bevenni, a nyári bobban viszont csak tízet.

Családi élmény a visegrádi bobpálya

Arra készülj fel, hogy a gyerekeknek nem lesz elég egy-két lesiklás, újabb és újabb kört akarnak majd menni, egyszerűen nem fogják tudni megunni az élményt. De szerintünk nem lesznek vele egyedül, hiszen a felnőtteknek sem nehéz beleszeretni a bobozásba. Szóval nem is lesz nehéz igent mondani nekik néhány újabb körre!

visegrádi bobpálya nyári bob

Ha pedig az élményt megörökítenétek, akkor jó, ha tudod, hogy a pályán egy élményfotó berendezést is elhelyeztek, ami bobozás közben képeket készít – ezeket hazafelé menet a kasszánál meg lehet vásárolni.

De persze, ha maradnátok még, egy kis levezető csúszdázásra, homokozásra is van lehetőség, illetve a büfében megkóstolhatjátok a bob dogot, bob burgert, valamint a nyári melegben életmentő limonádét, jegeskávét, jégkrémeket is!

Ha a Balatonon jártok, ne hagyjátok ki a Balatonboglári Bobpálya, Kaland- és Szabadidőparkot sem!

Jó, ha tudod!
A büfé novembertől márciusig csak szombaton és vasárnap van nyitva, az év többi részében viszont a bobpályával megegyező nyitva tartással üzemel.

Hogy juttok oda?

A visegrádi bobpálya megközelíthető a 11-es főútról kocsival, illetve busszal is.

További infók, árak és nyitva tartás: visegrad.bobozas.hu

Ha tetszett a cikk oszd meg!