A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 1985 óta állít emléket a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak. A közép-európai térség három meghatározó uralkodója, János cseh, Kázmér lengyel és I. Károly magyar király, valamint a német lovagrend találkozóján született megállapodások a mai napig éreztetik hatásukat.

Nem véletlen, hogy 1991-ben a visegrádi királyi palota falai között írták alá a Visegrádi Egyezményt, mely jelenleg V4 elnevezéssel segíti a közép-európai országok együttműködését. A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Magyarország legrégebbi történelmi fesztiválja, mely a Kárpát-medencei térségen kívül Európa tíz országából fogad kiváló hagyományőrző csoportokat.

Velük együtt közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhessük fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várjuk látogatóinkat programjainkra, melyek öt helyszínen – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajlanak.

Helyszín: Visegrád

Időpont: 2019. július 12-13-14.

Részletes program: ITT

Utazz vonattal a Palotajátékokra!

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a 2019. július 12-14. között megrendezésre kerülő Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok rendezvényre utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Nagymaros-Visegrád állomásra.

Fesztivál a fesztiválon!

2019-ben első alkalommal rendezik meg a V4 Dudafesztivált a Palotajátékok keretében. Nem csak hallgathatod a fellépők által megszólaltatott hangszert, de akár részt is vehetsz az élményduda készítésben vagy kirakhatod az óriás dudát!
Ha kíváncsi vagy, hogy kik lesznek a V4 Dudafesztivál fellépői, kattints
IDE!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló