Idén, tizenhatodszorra kerül megrendezésre a Börzsöny Barokk Napok régizenei fesztivál.

Idén is különleges, több évszázad zenéjét bemutató műsorral, változatos előadói apparátusú koncertekkel, és a szokásos gyönyörű helyszínekkel várja közönségét. A program az előző évekhez képest még gazdagabb lesz: 5 napon át 5 helyszínen 5 koncertre kerül sor, melyek közül a Kós Károly által tervezett, a korábbi években már sok komolyzenei hangversenynek otthont adó zebegényi katolikus templom új helyszínként lép be fesztiválunk történetébe.

A fellépők között a fesztivál házigazdájának is tekinthető Sebastian Consorton kívül ismét ott lesz az elmúlt években nagy sikerrel szerepelt Ensemble S105 és a Recercare Régizenei Műhely. Újdonság a Budapest Bach Consort fellépése a tehetséges, sokat foglalkoztatott fiatal csembalista-karmester régizenész, Szokos Augustin vezetésével.

Örömmel tölt el, hogy idén harmadszor csatlakozhatunk a Gödi Barokk Napok rendezvénysorozathoz záró koncertünkön. Kövesse fesztiválunk Facebook-oldalát, ahol közöljük a fesztivállal kapcsolatos aktualitásokat. Reméljük, hogy mind régi, mind pedig új közönségünknek idén is nagy élményt jelentenek majd a hangversenyek a hegyek között, a Börzsöny Barokk Napok!

Lachegyi Imre 
furulyaművész, művészeti vezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló