Különleges koncert helyszíne lesz szeptember 22-én a letkési híd: a híd magyar oldalán egy hazai, a túloldalán egy szlovákiai zenekar zenél együtt.

Nemzetek és országok kultúrájának, jelen esetben a zenéjének határokon átívelő ereje, egy olyan közös nyelv, amely közösséget teremt és épít. A zene egy olyan világ, ahol nincsenek határok, nincsenek különbségek. Mindent világossá, érthetővé tesz.

Ez a hídzár egy pillanatra megállítja a forgalmat, a rohanó világot, és utat nyit a két ország kulturális, zenei egyesüléséhez.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember

A magyar oldalon Sándor Bence vezénylésével a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar rézfúvós együttese, a szlovák oldalon pedig az Oucha Fúvószenekar lép fel, Szentesi István Emil vezénylésével.

Az esemény idejére lezárják tehát a határhidat a járművek elől, így azt kivételesen a gyalogosok vehetik majd birtokba, egy igazán rendhagyó zenei élmény kíséretében. A rendezvényen Rétvári Bence, Országgyűlési Képviselő, a rendezvény fővédnöke, valamint Márta István zeneszerző, fesztiváligazgató is részt vesz.

A lezárás ideje alatt (10.30 órától 12 óráig) a forgalmat rendőrök irányítják majd, kerülni Parassapuszta-Ipolyság felé lehet.

További információk: https://www.facebook.com/events/236386640389708/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló