10 év, 10 duett és ami mögötte van – Kökény Attila INTERJÚ

Kökény Attila napjaink egyik legegyedibb férfi előadója. Éppen különleges jubileumi koncertjére való felkészülés közben sikerült egy villáminterjút készítenem vele.

– Azok közé tartozol, akik sikeresen megtartották a népszerűségüket a műsor után is. Szerinted mi a sikered titka?

– A sikerem mögött mindenképpen a családom, a Jó Isten és hű rajongóim állnak, akik mindig támogatnak utam során, bármerre is vigyen az élet.

– Öt nagylemezt készítettél a karriered során, amiből a legutóbbi 6 évvel ezelőtt jelent meg. Mi az oka, hogy ilyen hosszú szünetet tartasz két kiadvány között? Érdemes még 2022-ben nagylemezt készíteni szerinted?

– Sajnos már nem igazán érdemes nagylemezt kiadni a mai világban, azonban én szeretem, ha a munkámnak kézzel fogható nyoma van, ha van miért dolgozni. Éppen ezért hamarosan érkezek majd nektek egy újabb nagylemezzel, azonban több részletet egyelőre nem árulhatok el.

– Te egyébként dalokat hallgatsz inkább, vagy teljes lemezeket részesíted előnyben?

– Ha kedvelem az előadót, akkor szívesen meghallgatom az egész albumát. Ha viszont nem áll hozzám közel a zenei stílus, vagy a zenész, csupán egy slágere, akkor csak a dalt hallgatom meg.

– Május 28-án, a Kongresszusi Központban tartod a 10 ÉV / 10 DUETT címre keresztelt jubileumi koncertedet. Milyen dalokkal készülsz és mi alapján válogattad a duett partnereket?

– Mindenképpen szerettem volna egy tematikusan felépített koncertet, ahová meghívom a barátaimat, akik egyben a kollégáim is. Időrendben a Megasztártól napjainkig haladtam. Az este folyamán felcsendülnek majd híres duettek és listavezető slágerek, azonban ahhoz, hogy ennél többet tudjatok meg, el kell jönnötök május 28-án a Budapest Kongresszusi Központba!

Kökény Attila interjú

– Másképp készülsz-e egy ilyen eseményre, mint szoktál?

– Természetesen, hiszen most 10 duettpartnerrel lépek fel egy este alatt. 10 előadó, 10 különböző személyiség és dal. Már nagyon várom, hogy ti is élőben meghallgassátok a végeredményt!

– Tavaly megkaptad a Szenes Iván-díjat. Mit jelent számodra egy ilyen elismerés?

– Akinek van szíve, nem tud elmenni egy Szenes Iván sláger mellett. Olyan családban nőttem fel, ahol vagy anyám énekelt a konyhában, vagy apám dalolászott, vagy a testvéreim gyakoroltak és mindig felcsendült egy Szenes dal. Úgy érzem, hogy engem nagyon szeret a Jó Isten, hiszen jókor voltam jó helyen. Büszke vagyok erre a kitüntetésre, ami által valamilyen szinten részese lehetek Szenes Iván történetének.

– Sokszor szerepelsz a tévében is. Melyik megjelenésed, szereplésed az, amelyik a legközelebb áll hozzád ezek közül?

– Nem tudnék egyet kiemelni, azonban az mindenképpen hízelgő, hogy már második éve ülhetek a Sztárban Sztár című műsor zsűri székében.

– Szabadidődben mivel szereted múlatni az időt? Van Kökény Attilának hobbija?

– Imádok szaunázni.

– Milyen zenéket hallgatsz, illetve milyen filmeket, sorozatok nézel?

– Nagy kedvencem Stevie Wonder, az ő dalait bármikor meg tudnám hallgatni. Szerencsére most nem sok szabadidőm van, de amikor mégis, azt inkább a családommal töltöm filmezés, vagy sorozatozás helyett

Az interjút készítette: Szénégető Richárd – Ric$