20. alkalommal rendezik meg idén a szomolyai Cseresznye Fesztivált 

Éppen két évtizede, vagyis kereken 20. alkalommal rendezik meg idén a már megyei legendaként számon tartott szomolyai Cseresznye Fesztivált.

A mezőkövesdi járás ikonikus nyárindító bulija messze földön híres,

csakúgy, mint a község világszerte ismert cseresznyéje, amiért az ország legtávolabbi pontjáról is szívesen zarándokolnak a környékre a gasztronómia szerelmesei: hiszen a szomolyai fekete az egyik legízletesebb cseresznyefajtánk. 

A turistákat pedig amellett, hogy belekóstolhatnak az őstermelők méltán kedvenc cseresznyés süteményeibe és szörpjeibe, vidám fesztiválhangulat és emlékezetes koncertek várják. A jubileumi eseményre ráadásul – stílusosan – a szintén huszadik születésnapját ünneplő Kowalsky meg a Vega zenekar érkezik főfellépőként. 

Ám itt még nem áll meg a buli:

Kowalskyék mellett kórusok, humoristák, néptáncosok és egy vándorszínházi társulat is beveszi majd a színpadot, a vasárnapi záróakkord pedig nem más, mint a közkedvelt underground hip-hop előadó, Fankadeli performansza lesz.

A hangulatos vásári forgatag, a vezetett túrák a kaptárkövekhez, valamint a különleges bórkóstolók mellett a gyerekekkel érkezőkre is gondoltak a szervezők: a Faluház kertjében a mesterségek udvara igazi időutazással és népi játszóházzal, míg az iskolaudvar mini vidámparkkal várja a családokat.

Az esemény ingyenes!

20. Cseresznye Fesztivál

Helyszín: Szomolya
Időpont: 2023. június 3-4.