7 mágikus, csodatévő hely Magyarországon

Hallottál már az Attila-dombról, az Ördögszikláról vagy a Boldogasszony kövéről? Most többet tudhatsz meg róluk, illetve kiderül még számos érdekesség további mágikus, csodatévő helyekről is.

Szöveg: Balogh Mia

Te is hallottál már mágikus, csodatévő helyekről, amelyeket az emberek azért kerestek fel, mert gyógyulást reméltek? Ezekről hazánkban már a kereszténység előtti korban is terjedtek történetek. Őseink hittek abban, hogy a földfelszínt olyan láthatatlan energiavonalak hálózzák be, melyek metszéspontjain pozitív erők összpontosulnak. Nem véletlen, hogy egykor számos szertartás helyszínéül szolgáltak, és egy-egy templomnak is ezek a csomópontok adtak otthont.

A következő hat hazai, „mágikus, gyógyító” kirándulóhely a mai napig a legnépszerűbb zarándokhelynek számít. Ha csodatévő erőt nem is tulajdonítasz nekik, akkor is érdemes lehet ezeket felkeresni, mert egyébként a környezetük is gyönyörű – kirándulóhelynek is tökéletesek.

Mágikus, gyógyító helyek Magyarországon

1. Hegyestű, a félbevágott vulkán

Forrás: balcsi.net

Ha a Balaton északi partján jártok, a Zánka közelében húzódó Hegyestű vagy Hegyes-tű hegyet ejtsétek útba, a felhőtlen kikapcsolódásért és feltöltődésért. Könnyű sétával, vagy akár kerékpárral is feljuthattok, miközben a környék hegyvonulataira és a mélyben húzódó völgyekre nyíló egyedülálló kilátás, illetve a Balaton látványa vár.

“A beszámolók szerint a hegytető különleges hatást gyakorol a testre, amit az idelátogatók rendszerint úgy jellemeznek, mintha a növényekből és a mohával sűrűn borított kövekből áradó természetes energia hatására nyugalom áradna szét egész testükben.”

Egy Hegyestűn tett kimerítő kirándulás után – akár az itt húzódó energiavonalak, akár az érintetlen természet közelsége miatt – egész biztos, hogy erőteljesebbnek és egészségesebbnek érzitek majd magatokat. Engedd, hogy a színek, hangok, illatok magukkal ragadjanak!

2. A Föld szívcsakrája: Rám-hegy, Ferenczy-szikla

Fotó: hegyeim.hu

A Visegrádi-hegység legmagasabb pontján, Pilisszentkereszttől északra található a Rám-hegy és az előtte magányosan álló hatalmas kőtömb, a Ferenczy-szikla, melyről úgy tartják, a Földet behálózó energiavonalak találkozásának csomópontja. Vannak, akik szerint ennél a sziklánál van bolygónk gyógyítóerővel bíró szívcsakrája: a Föld itt erős energiát bocsát ki.

Milyen érzés lesz ellátogatni ide? Egyesek szerint olyan, mintha életerővel töltődnétek fel, és egyfajta belső nyugalom áradna szét a testetekben, sőt, mások azt mondják, a sziklát átölelve a Föld szívverését is meg lehet hallani.

Hogyan juthattok el oda?
A források formálta völgyek ölelésében található Ferenczy-sziklához a vízesések morajától visszhangzó, meredek sziklafalakkal határolt szurdokon keresztül, vadregényes ösvények mentén juthattok fel. Közben megfigyelhetitek a több száz éves erdő apró zörejeit, a tájat átjáró atmoszféra hatására pedig – mintegy eggyé válva az erdővel – önmagatokban is békére lelhettek.

Az okkult hagyomány szerint az ilyen nagy energiájú helyek hollétéről a vidéket borító dús, egészséges növényzet, a népes állatvilág és a kristálytiszta tavak is árulkodnak, a szabályos kör mentén kinőtt fák pedig, melyek tisztásai egykor misztikus szertartások helyszínéül is szolgáltak, a helyet átjáró pozitív energiák szemmel látható nyomai.

3. Különleges, mágneses erőtér: Attila-domb

Fotó: szantograf.hu

A Tápiószentmárton mellett, a Kincsem Lovaspark lapos síkságából csak néhány méter magasan kiemelkedő Attila-domb nemcsak az itt feltárt híres vaskori ötvösművészeti régészeti lelet, az aranyszarvas miatt vált jelentőssé. A hiedelmek szerint a dombot keresztülszelő különleges mágneses erőterek és sugárzások révén a hely csodatévő hatással rendelkezik, ami miatt gyógyulni vágyók ezreinek zarándokhelyévé vált. A hun uralkodóról elnevezett domb sokak szerint aktív energiaáramlások színtere, mely segít az idelátogatóknak a testi és lelki egyensúly harmonizálásában.

Nem annyira hiszel az ilyesmiben? Attól még érdemes „megmászni” az Attila-dombot, gyönyörködni a végtelen alföldi táj szépségében, élvezni a madarak énekét és a nyugalmat.

4. Boldogasszony-halom, Püspökladány

Forrás: sarretikronika.hu

Az alföldi város köztemetőjétől nem messze található egy kunhalom, melyen egy 13. századi kápolna romjai láthatók. Évekkel ezelőtt szakrális történelmi emlékhellyé nyilvánították, a gyógyulni járók úgy gondolják, hogy a kis épület földsugárzási övezetre épült, és a halom nevéből arra következtetnek, hogy Szűz Mária valamely ünnepe tiszteletére szentelték fel. A régészek körülötte Árpád-kori temető és falu nyomait találták, mindezt a tatárok pusztították el annak idején.

5. Gyógyító kőfejek, Esztergom

Fotó: kozterkep.hu

A vízivárosi Erzsébet Parkban találjátok a három hányattatott sorsú kőfejet, a város egyik zarándokhelyét. Eredetileg az esztergomi bazilikát díszítő, 9 hatalmas szoboralak (Szent István, Szent László, négy evangélista és három angyal) része voltak. De a 19. században készült műalkotás olyan rossz minőségű kőből készült, hogy az időjárás viszontagságait egy
idő után nem állták, így egy részük a kincstárba került, három fej pedig a Prímási Palota kertjébe.

Régen sorok kígyóztak a három kőfej előtt

Nem tudjuk, mikortól terjedt el a nézet, miszerint gyógyító hatással rendelkeznek. De volt idő, amikor sorok kígyóztak előttük, és most is mécsesek, virágok díszítik őket. Ha arra jártok, érdemes megnézni őket!

6. Ördögszikla, Pilisszentiván

Forrás: magashazi.myds.me

Pozitív kisugárzást kibocsátó, fájdalom-és gyulladáscsillapító, harmonizáló és gyógyító helynek tartják a Pilisben található Ördögsziklát is. Azt mondják, gyógyító ereje három méteres körzetben a leghatásosabb.

Hogy miért?

Sokan a mélyben húzódó Szent György-vonalak (más néven: sárkányvonalak, Ley-vonalak) kereszteződésével magyarázzák a szikla állítólagos mágikus gyógyító erejét, de szerintünk könnyen lehet, hogy a természet közelsége, az itt áradó béke és nyugalom is tehet arról, hogy már a hazafele úton jobban érzitek magatokat.

7. Boldogasszony köve, Bükkszentkereszt

Forrás: idokep.hu (jolanda48)

A Bükkbe készültök?

Akkor ne hagyjátok ki Bükkszentkeresztet és a Boldogasszony kövét.

A kő története nagyon érdekes: a néphit szerint Mária Jézus halála után nagy-nagy fájdalmában elindult világgá. Amikor erre a vidékre ért, elfáradt, és leült egy kőre megpihenni, ami megőrizte testének nyomát. Úgy tartják, aki ezen a kövön üldögél, kigyógyul betegségéből.
Hogy ez tényleg igaz-e, azt nem tudjuk, de vannak, akik arról számoltak be, hogy itt ücsörögve elzsibbadt kezük-lábuk, mások pedig megnyugvást találtak.

Energiaháromszög a Bükkben
Az ezoterikusok mérése szerint a Bükkben van egy energiaháromszög, melynek csúcsain a legerősebb az energiasugárzás. Az egyik ilyen csúcs a Boldogasszony köve. Akár hiszel az ilyesmiben, akár nem, szerintünk egyszer mindenképp érdemes megnézni, ha a Bükkben kirándultok a családdal!

Ha tetszett a cikk oszd meg!