Bicikliztél már farsangi jelmezben?

Jelmezes kerékpáros túrára hívja a kerekezőket a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség két megújult útvonalon is. Február 19-én a Budapest-Etyek útvonalon, 26-án pedig a fővárosból Szentendrére indul a maskara karaván.

Maskarában, két keréken

Még javában tart a farsangi időszak, amit hagyományosan a vidám lakodalmak, bálok, mulatságok jellemeznek. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ezúttal a maskarás biciklizést is a farsangi mulatságok közé sorolja és várja a jelmezes kerekezőket két, nemrég megújult kerékpárúton, a fővárostól Etyekig illetve Szentendréig tartó szakaszon. A túrán a részvétel ingyenes.

A 27 km hosszú Etyeki-kör

találkozója – és a visszaérkezés helyszíne – február 19. szombat, 10.30-kor lesz a Sipospack telephelyén, Herceghalom, Zsámbéki út 11./A szám alatt, ahol lehetőség van parkolásra is az autóval érkezőknek.

A Szentendre-kör szintén bárki számára teljesíthető, 24 km hosszú.

Találkozó február 26-án szintén 10.30-kor az Omszki-tónál és egy pomázi kitérővel a cél Szentendre, majd vissza a budakalászi Sportcsarnokhoz.
A szervezők mindenképpen számítanak arra, hogy a bringázók jelmezben érkeznek.

Az etyeki FB esemény ITT , a szentendrei pedig ITT található.

A maskarás kerekezés a VEKOP-4.1.1-15-2017-00005 számú, Budapest-Balaton kerékpáros útvonal első szakaszának fejlesztése illetve a VEKOP-4.1.1-15-2016-00001 azonosító számú, Budapest-Szentendre szakasz infrastruktúrájának fejlesztése projektekhez kapcsolódóan, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.