Családi kalandok a Dunakanyarban

A Dunakanyar Magyarország egyik legszebb és igen gazdag programkínálattal rendelkező vidéke, amely tökéletes helyszín a családi nyaralásokhoz. Összegyűjtöttünk most néhány olyan látnivalót, programötletet, amelyeket érdemes kipróbálni, megnézni, ha a Dunakanyarban járunk.

Kirándulás a Visegrádi Fellegvárba

A Visegrádi Fellegvár nemcsak történelmi jelentőséggel bír, hanem lenyűgöző kilátást is nyújt a Dunára és a környező tájra. A gyerekek izgalommal fedezhetik fel a középkori vár folyosóit és tornyait, vagy próbálhatják ki magukat íjászként. A látogatás során ne hagyjuk ki a híres királyi palotát sem. Majd a program végén akár a méltán népszerű bobpályán is csúszhatunk egyet.

Biciklizés a Duna mentén

A Dunakanyar tökéletes helyszín biciklizésre a jól kiépített kerékpárutaknak köszönhetően. Egy családi biciklitúra során a környék új arcát fedezhetjük fel. A bicikliút mentén számos pihenőhely és játszótér található, ezeken megállva a finom falatok mellett egy-két társasjáték vagy különböző puzzle játékok is előkerülhetnek a hátizsákunkból, és így játék közben kicsit pihenhetünk egy hosszabb tekerés után.

Hajókirándulás a Dunán

Szervezhetünk egy olyan napot is, amikor hajóra szállunk. A hajóút során megcsodálhatjuk a part menti hegyeket, zöldellő erdőket és történelmi településeket. A hajók általában megállnak néhány nevezetességnél, így lehetőség nyílik a Szentendrei-sziget vagy a nagymarosi strand felfedezésére is.

Látogatás Szentendre színes utcáiba

Szentendre varázslatos művészvárosként ismert, színes épületeivel, művészeti galériáival, hangulatos macskaköves utcáival és kávézóival. Töltsünk el egy napot a városban, fedezzük fel a számos kézműves boltot, együnk lángost a Duna-parton. Extra programként pedig látogassunk el a Marcipán Múzeumba vagy a Játékmúzeumba, ahol a felnőttek újra gyereknek érezhetik magukat, és megmutathatják saját fiaiknak, lányaiknak, hogy ők milyen játékokkal játszottak.

Strandolás

A Duna mentén is vannak olyan részek, ahol lehet strandolni, ilyen például a horányi szabadstrand, a nagymarosi vagy a dunabogdányi part egy része, de ha nem szeretnénk a folyóban fürdeni egy forró nyári napon, akkor például a Leányfaluban, Gödön, Kemencén és Esztergomban is találunk fürdőket. Ha már strandolás, akkor a Bánki-tó sincs messze, és ott is csobbanhatunk, ha éppen arra kirándulunk aznap.

Ha tetszett a cikk oszd meg!