Csodák Palotája – Tudományos szórakoztatóközpont

Ahogy a világunk, úgy a Csodák Palotája is folyamatosan változik, fejlődik, miközben a célja változatlan: szórakoztató módon tanítani, játszva megismertetni a természettudományos törvényszerűségeket.


Fenntartani a „Miért?” korszakot, mert ez az élethosszig tartó tanulás alapja.

A Csodák Palotája évekig játszóház volt, ahol minden korosztály a megtapasztalás útján, gyermeki rácsodálkozással fedezhette fel, hogy a világ érdekes. Tavaly a testvére, a Csopa Playbar létrehozásával megteremtettünk egy helyet, ami összehoz, ahol a kamasszá, fiatal felnőtté váló korosztály értelmesen töltheti el a szabadidejét.

A Csopa idén, 21 évesen válik igazán nagykorúvá. Óbudán a két helyszín összeköltözésével testet ölt egy világszínvonalú, többféle tudományágat felölelő, minden korosztálynak jó programot nyújtó science center.

Az 5000 m2 – es, két szintes tudományos szórakoztatóközpont nyolc tematikus egységgel – több mint 250 interaktív játékkal várja látogatóit.

Bepillanthatunk a Természet műhelyébe, a Tudósok csarnokában szelfizhetünk a tudomány kiválóságaival, a Mágneses mezőben a vonzások és taszítások világát fedezhetjük fel, az Űrállomáson hazajuttathatunk egy földönkívülit is, a Születés világában tabudöntögető módon járjuk körbe a felvilágosítás témaköreit, az Illúziók minden formája becsapja érzékeinket, a Logikai megállónál ördöglakatok és fejtörők ejtenek rabul, és még Newton almáskertjében is ücsöröghetünk.
Az Öveges teremlátványos előadásain a lángoló tűznyelvek, a pukkanások és durranások, a gomolygó füstkarikák ejtenek minket ámulatba, és akár mi magunk is aktív részesei lehetünk a bemutatónak.
A Richter Gedeon laborban fehér köpenyt és védőszemüveget öltve kísérletező tudósok bőrébe bújhatunk.
A 4 szabadulószoba rejtélyeinek megfejtéséhez nem árt némi logika és kreativitás.
Az 5D, 9D és Körmozi élményvetítések érzékszerveinket és bevállaló képességünket teszik próbára.
A Playbar területen számos egyedülálló szórakozási lehetőséggel találkozhatunk. A képernyők szerelmeseit 27 interaktív asztal, a sportkedvelőket különleges csocsók és biliárdfoci pályák, a felfrissülni vágyókat pedig különleges lombikokban felszolgált italok várják.
A megújult Csodák Palotája nem csupán egy science center, nem csupán egy hatalmas játéktér, ahol
minden eszközt meg lehet fogni, ki lehet próbálni, hanem egy tudományos szórakoztatóközpont is!
Egy hely, ahol mindenki gyermek lehet.
Egy hely, ami összehozza az embereket.
Egy hely, ahol a tudomány népszerű.
Egy hely, ahol a szórakozás tanulás és a tanulás játék.
Szeretettel várunk a Csopába, ahol játszva megismered a minket körülvevő csodálatos világot!

Családoknak

Kisgyermekkel érkezőknek

Randizó pároknak

Csoportoknak

Ha tetszett a cikk oszd meg!