Elkezdődött a Mézesvölgyi Nyár – „Tedd magad szabaddá!”

Pest megye legnagyobb szabadtéri, összművészeti fesztiválja huszonhárom estén át, húsznál több különböző programot kínál idén is Veresegyházon.

Nyolcadik alkalommal nyitja meg kapuit június 22-én a Veres 1 Színház szervezésében a Mézesvölgyi Nyár, ami 1900 férőhelyes nézőterével és sokrétű programjával a legnagyobb szabadtéri fesztiválok közé írta be magát. A veresegyházi Termálfürdő, az Öreg-tó és a Sződ–Rákos-patak ölelésében felépült játszóhely azzal a céllal jött létre, hogy a csaknem egymilliós agglomerációs térség lakóinak helyben kínáljon programot a nyári időszakban is. A Budapesttől is csak harminc percre lévő fesztivál kiváló programlehetőség azoknak a fővárosiaknak is, akik év közben nem jutottak el kedvenc előadásaikra. 

Három nagykoncert és hét színház sikerdarabjai láthatók az idei szezonban. A családi előadások, musicalek, vígjátékok mellett a szervezők minden nyáron igyekeznek koncerteket is kínálni, lehetőleg nemzetközi sztárprodukciót is. Idén a 35 éves, legendás Gipsy Kings by Diego Baliardo érkezik Veresegyházra, és hozzák magukkal a legnépszerűbb flamenco dallamokat, köztük olyan slágereiket, mint a Bamboleo és Modugno híres dala, a Volare. Rapül az idő címmel készül a Mézesvölgyi Nyárra az idén 60 éves Geszti Péter és zenekara is, de Feke Pál rendezésében koncertműsorral idézik meg a legnagyobb sztárok az idén negyvenedik évét ünneplő rockoperát, az István, a királyt is. 

Halász Judit és Csányi Sándor estjei mellett fővárosi és vidéki színházak sikerelőadásaiból is válogathat a közönség. A házigazda Veres 1 Színház mellett a Játékszín, a Pannon Várszínház, a Centrál, a József Attila, Hevesi Sándor és a Turay Ida Színház produkciói adják az idei nyár repertoárját Veresegyházon, köztük olyan különlegességekkel, mint Tasnádi Istvántól a Szibériai csárdás, vagy Nagy Sándor rendezésében a Pletykafészek. Az Egérfogó, Házassági leckék középhaladóknak, Hölgyválasz, Indul a Bakterház, Menopauza, Aladdin csak néhány azon közönségkedvenc előadások közül, amelyek most szabadtéren, a csillagos ég alatt lesznek láthatók. 

A Mézesvölgyi Nyár idén június 22. és augusztus 31. között várja a közönséget.
Részletes program
Ha tetszett a cikk oszd meg!