Fedezzük fel KEHIDAKUSTÁNYT és környékét!

Keszthelytől és a Hévízi tótól pár perces autóúttal elérhetjük Kehidakustányt. Kehida fantasztikus vize, a fürdő felszereltsége méltán vonzó, de ha pár napot ott töltünk, akkor páratlan programokkal, élményekkel is gazdagodhatunk.

A környék rengeteg izgalmas látnivalót kínál

Teréz Anya kilátó 

Zalaköveskút a Zalai-dombság keleti felén, a Zalavári hát dombjai közt elrejtve, a Zala folyótól pár kilométerre keletre fekszik, Hévíz és Zalaszentgrót között. A kilátó a falu határában, a település egyik legmagasabb pontján került felépítésre. Szinte teljes egészében fából készült, így tökéletesen illeszkedik a környezetbe. Formája a magaslesek formáját idézi, névadója a Nobel békedíjas Kalkuttai Szent Teréz (1910-1997), közismert nevén Teréz anya, római katolikus apáca.
Legfelső szintjéről szép kilátásban lehet részünk a csodás Zalai-dombságra és tiszta időben a távolabbi hegyekre: a kilátóból tiszta időben látható a környék összes települése, Hévíz, Keszthely, Zalaszentgrót, de a távolban a zalaszántói Sztupa, Sümeg hegyei, a Kovácsi-hegy vonulatai, Tátika, Rezi is kirajzolódik.

Dínó és Kalandpark Rezi

Rezi községében, mintegy 23 000 négyzetméteres területen vára látogatóit a Dínó- és Kalandpark, mindössze pár kilométerre Keszthelytől és Hévíztől!

A Parkban a vendégek számára lehetőség nyílik visszautazni a 230 millió évvel ezelőtti időkbe, amikor a Föld még egy teljesen más képet festett, bemutatkoznak az akkori idők urai, a dinoszauruszok és őshüllők, melyek nemcsak erejükkel, de nagyságukkal is lenyűgözik a mai embereket. A dínók nem egyszerű makettek, a tudomány által ismert kutatási eredmények alapján készültek. Életnagyságúak, hanghatásokkal és mozgással mutatják be az egykori világot, a látogatók számára. 

A kalandpark célja nem csupán a tudomány bemutatása, vagy a felejthetetlen élményszerzés, de a látogatók számára lehetőség nyílik megismerkedni saját határaikkal, sőt le is győzhetik azokat!

Rezi Dínó és Kalandpark nyitvatartása:

Minden nap 09:00 – 16:00

Öko-Kalandpark Gyenesdiás

Gyenesdiáson, a Keszthelyi öbölben várja a látogatókat az Öko-Kalandpark mintegy 3 hektáros területen. 

A kalandpark 2010 óta üzemel és folyamatosan fejlődik. Jelenleg 70 akadállyal ellátott pályarendszer szerepel a kínálatban. A pályák különféle nehézségi szinttel bírnak, rendkívül változatosak. Családok számára is ideális választás, de baráti társaságok részére, illetve céges rendezvényekhez is ideális választás.

Festetics-kastély – Helikon Kastélymúzeum – Keszthely

Az ország talán legépebben maradt, eredeti belső tereivel, berendezési tárgyaival rendelkező keszthelyi Festetics-kastély

A keszthelyi Festetics-kastély a 18. század közepétől 200 éven keresztül Magyarország egyik legjelentősebb grófi, majd Helikon Kastély néven muzeális intézményként működik.

A Festetics család generációról generációra változtatta, módosította és épített hozzá a kastélyhoz barokk, neobarokk és rokokkó stílusban, míg el nem elnyerte ma is megcsodálható látványát.

A kastélyépület, belső kialakítása és berendezése a legtöbb magyar kastélytól eltérően részben épen maradt a második világháború alatt. A Festetics család távozása, 1944 szeptembere után a gyűjtemény egy része a német és magyar katonák, valamint a helyi lakosság fosztogatásának esett áldozatul, viszont a ma is a kiállításban látható eredeti berendezési tárgyak megmenekültek.

Az 1948-as államosítás után a kastélyból csak a könyvtári szárny és a korábban, a világháború idején, lefalazott helyiségek voltak látogathatók Helikon Könyvtár néven, amely az Országos Széchényi Könyvtár kezelésében volt.

További információ: keszthely.hu

Wellness hétvégére vagy hosszabb gyógykúrára érkeznél?

Kehida termál

Mozgalmas nyaralásra vagy nyugalomra vágysz? Egyedül vagy családosan szeretnél pihenni? Bármi legyen is a válasz, itt biztosan megtalálod a számításod, hiszen 3 eltérő jellegű szálláslehetőség közül lehet választani.

Élmény falu

Mintha saját nyaralójában pihenne: a Kehida Élményfalu kiváló választás a családdal, kisgyermekekkel érkezőknek. Ráadásul a nyugalomért nem kell nagy árat fizetni, a strand bejárata innen is csupán 100-200 méter.

A Kehida Termál Élményfalu 15 családias hangulatú 4-6 fős apartmanházból áll: földszinten nappali szoba (kihúzható kétszemélyes kanapéval), jól felszerelt konyha, étkező sarok, fürdőszoba, WC, valamint terasz található, az emeleten 2 db kétágyas szoba és fürdőszoba szolgálja a kényelmet.

Hertelendy Ház

Távol a fürdő nyüzsgésétől, de még mindig elég a papucs: a fürdő bejáratától 150 méterre álló Hertelendy Ház a nyugalmat keresők oázisa.

Tekintse meg szobaárainkat. A szállás díja természetesen teljes körű fürdőbelépőt is tartalmaz, mellyel ingyenesen igénybe veheti a Gyógyfürdő, az Élményfürdő, a Strandfürdő, a Szaunavilág és a Csemete Kuckó szolgáltatásait, illetve a kivételesen bőséges svédasztalos reggeli és vacsora büfénket.

A Hertelendy Ház egyedi megoldású, hangulatos lobbyja, kandallóval – amelyben hűvös őszi estéken begyújtunk – és teázósarokkal, kivételes lehetőséget biztosít baráti, családi vagy akár céges összejövetelek megtartására, életmód táborok, kreatív hétvégék megrendezésére. A nagyszerű hangulat már garantált, főleg ha borkóstolóval vagy egy rövid kirándulással kombinálják.

Kehida Termál++++ (négy csillag)

A négycsillagos Hotel különlegessége, hogy közös épületben van a Gyógy- és Élményfürdővel, így vendégeink akár fürdőköpenyben és papucsban is átsétálhatnak. A szálloda bababarát.

Gyógy és élményfürdő

A Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő 2.400 m² vízfelülettel, mediterrán belső terekkel, 13 medencével,  94 méteres óriáscsúszdával, kinti kamikaze csúszdákkal, szabadtéri 34-36 °C fokos meleg vizes- és gyógymedencékkel,  pezsgőszigettel, sodrómedencével, gyermekpancsolóval, pool bárral és még sok egyéb csábító élményelemmel várja kedves hotel- és fürdőző Vendégeinket!

A Kehida Termál kis ékszerdoboza

Ha pedig megszakítanád a fürdőzést és kicsit felfrissülnél, mindenképp ajánljuk, a nem rég elkészült sószobát, hiszen nem csak a légzőszervi problémákkal küzdőknek javallott, pihenés és relaxáció céljából is hasznos eltölteni itt egy kis időt.

TUDTAD?
A sós levegő gyógyító erejét már az ókorból ismert. Előnye, hogy bárkinél alkalmazható, a sós levegő belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő. A speciális mikroklímában jól gyógyíthatók a krónikus légzőszervi betegségek, hörghurut, nátha, torokgyulladás és az arcüreggyulladás.

További információ: kehidatermal.hu