Előszilveszterezz a 100 Tagú Cigányzenekarral!

Kettős jubileumot ünnepel 2021-ben a világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar és a „ZENE-BOR” nagyrendezvény! A zenekar ez évben ünnepli fennállásának 35. évfordulóját, a rendezők pedig 25. éve szervezik töretlen sikerrel a hagyományt teremtő december 30-i koncerteket.

Idén sem lesz ez másként!

A 100 Tagú két részes műsorának repertoárján Strauss, Brahms, Monti, Dinicu, Sarasate közkedvelt dallamai mellett részletek hangzanak el Bizet legnépszerűbb operájából a Carmenből majd fergeteges vonó- és cimbalompárbaj részesei lehetünk. A klasszikusok mellett továbbra is felcsendülnek ismert népzenei művek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzás világgal gazdagítva.

Az est vendégszólistája Kállai Ernő Junior Prima díjas hegedűművész, napjaink egyik legkarizmatikusabb fiatal virtuóza, aki a világhírű mester, Itzhak Perlman tanítványaként diplomázott a New York-i Julliard Egyetemen. Azóta is számos külföldi és hazai koncertje mellett mindig nagy szeretettel lép fel a Zenekarral. Az előadást Lendvai Csócsi József főprímás vezetésével az elmaradhatatlan Pacsirta, és a Radetzky induló zárja.

Az est különlegessége, hogy koncert előtt és a szünetben a közönség borkóstolón ismerkedhet Magyarország borászainak, borpincéinek termékével.

Azok a vendégek, akik a zeneélményen túl egy gasztronómiai utazáson is részt szeretnének venni, a műsor alatt ínycsiklandó vacsora kíséretében vagy sósfalatok és bor mellett élvezhetik a 100 Tagú mind hangzásban mind látványban lebilincselő, páratlan előadását. A négyfogásos vacsora, melyet a Novotel Congress kiváló mesterszakácsa erre az ünnepi alkalomra állított össze, méltán kíséri a hagyományosan forró hangulatú koncertet. A grillezett mangalica szűz parajos ricottás polentával és vargányagomba raguval remekül párosítható a Hajósi-Bajai borvidék kitűnő boraival, a 2019. év borásza kitüntető címet elnyerő  Koch Borászat szép boraival. A koncert második része a mindig nagy sikert arató különleges desszertek jegyében telik, mely idén a Madagaszkári csokoládé torta lesz.

Az est fináléja az elmaradhatatlan tűzijáték, mellyel köszönti a zenekar szilveszter előnapját és kíván mindenkinek sikeres, boldog új esztendőt.

A 100 Tagú Cigányzenekar koncertjén a Zene-Bor-Gasztronómia harmóniája már 25 éve nyújt felejthetetlen élményt a december utolsó napjaiban kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó közönségnek.

      _________________________________________________________________

Program:

18.30  kapunyitás, borkóstoló

19.00 Koncert I. rész / vacsora

20.00 Szünet, borkóstoló

20.20 Koncert II. rész / vacsora folytatása

100 tagú cigányzenekar ünnepi koncert

„Zene-Bor” a 100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi koncertje

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ (1123 Budapest, Jagelló út 1-3.)

Időpont: 2021. december 30. 19:00 óra

Jegyek a jegy.hu a jegymester.hu hálózatában és az ismert jegyirodákban kaphatók