Home Események színház Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje
Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje

helyszín

Esztergomi Vár
kategória

További info

Esztergomi Várszínház

dátum

aug 19 2022
Expired!

időpont

20:30

Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje

Szikora Róbert – Lezsák Sándor, Zsuffa Tünde azonos című regénye alapján Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje Musical

Az Ég tartja a Földet musical a világ legismertebb magyar szentje, Árpád-házi Szent Erzsébet történetét dolgozza fel Zsuffa Tünde azonos című regénye alapján.
Az Ég tartja a Földet. Ez a titok egy olyan kislány szívében ölt alakot, akinek születését a csillagokból jövendölték. II. András király gyermekét a hatalmi érdekek elszakították a családjától. Messze hazájától jelölték ki a jegyesét, a türingiai őrgróf fiát, miközben anyját, Gertrúdot idegen származása miatt gyilkolták meg. Hogyan lehet ennyi veszteséget túlélni? Árpád-házi Szent Erzsébet szívét azonban a tragédiák nem kérgesítették meg. Sőt! Csordultig telt életörömmel és szeretettel.
A musical története a XIII. század Európájába kalauzol bennünket és megismerhetjük, hogyan vált a magyar királylányból egy életerős, tettrekész nő, akit anyósa ármánykodása, szeretett férjének kényszerű távolléte, járványok, szegénység, halál sem tudott megtörni. Olyan nőt ismerhetünk meg, akit már életében szentként emlegettek. Akinek lelkét nem torzította el a fájdalom, sem a ráruházott hatalom. A történet jóval több egy szent életrajzánál. Szembenézés az emberi gyarlósággal, az emberi lélek önzetlen nagyságával. Korkép Magyarországról és a türingiai Wartburg váráról, amelyet a hatalomnak hízelgő, korrupt főurak összeesküvései gyengítenek. Trónviszályok, gyilkosságok szövevényén át rajzolódik ki egy fiatal nő portréja, akinek jósága, hite a későbbi IV. Béla királynak is erőt adott a tatárok dúlta ország újjáépítéséhez.
Tartson velünk egy látványos, lélekemelő időutazáson és ismerje meg a világ legismertebb magyar szentjének életét és korát!

Szereposztás:
Erzsébet – Györfi Anna, Békefi Viktória
Lajos – Vastag Tamás, Pesák Ádám
Walter lovag – Buch Tibor, Dolhai Attila
II. András – Horányi László, Dóczy Péter
Gertrúd –  Szekeres Adrien, Fésűs Nelly
Zsófia – Vásári Mónika, Auksz Éva
Herman gróf – Szerednyey Béla, Kaszás Géza
magister Konrád – Szabó P. Szilveszter, Kaszás Géza
Guda – Varga Vivien, Grubits Blanka
Izolda – Fésűs Nelly, Katz Zsófia
Waltraud – Becz Bernadett, Kisfaludy Zsófia
Volker – Chajnóczki Balázs, Pesák Ádám
Béla – Dánielfy Gergő, Papp Attila
Albert mester – Pusztaszeri Kornél, Faragó András
Henrik – Papp Attila, Varga Szabolcs
Godehard – Rusz Milán, Csuha Lajos
Vincentius – Barabás Kiss Zoltán, Szűcs Sándor
IX. Gergely pápa – Varga Miklós, Benkő Péter
öreg koldus, császár – Gerdesits Ferenc

Jegyár: 6000 Ft / 8000 Ft

The event is finished.