Home Események koncert INGYENES Mandoki Soulmates koncert

helyszín

Budapest
kategória

dátum

aug 19 2022
Expired!

időpont

19:00

címkék

Budapesti,
ingyenes

INGYENES Mandoki Soulmates koncert

Helyszín: Budai Vár, Szentháromság tér
Időpont: 2022.08.19. 19.00

Ha csak annyit olvasol most a csapatról, hogy a zenésztársak több mint 350 millió hanghordozót adtak el és nyertek több mint 35 Grammy díjat, tudod, hogy világszínvonalú produkció lesz, érdemes elmenni.

A zenekar már 30 éves, minden koncertje egyedi. A magyarországi fellépésen a világhírű magyar származású Leslie Mandoki csapatában, többek közt fellép majd Al di Meola és Mike Stern, kiegészülve a magyar Szakcsi Lakatos Bélával, akire Leslie a mai napig apai tanáraként tekint.

A jubileumi 30 éves fennállás alkalmából készült egy dokumentumfilm az együttesről, amelyet egy sajtónak szervezett vetítés keretében volt szerencsénk megnézni az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Hatalmas élmény volt a zenei kiválóságok legjobb pillanatait kiváló hanggal és képpel látni. A filmből kiderül, hogy Leslie nem csak nagyszerű zenész, hanem egy olyan producer, akit mindenki tisztel, szeret, és a világsztárok szívesen dolgoznak vele. Amit a Mandoki Soulmates tagjairól megtudtam a moziból, hogy ők valóban imádnak együtt dolgozni és valóban lelkitársak. (A soulmates szó, magyarul lelkitársakat jelent). A film vetítés után egy beszélgetés keretében Leslie sok mindent megosztott a zenekarról és a közös zenélésről. A banda még mindig analóg veszi fel a stúdióban a lemezeket, mert így jobb a hangzásvilág és tényleg úgy hallja a zenét a közönség, ahogy a stúdióban játszották. Leslie azt mondta, hogy ez olyan, mint egy szerelmeslevél tollal, nem lehet újra komponálni. Kiemelte, hogy a saját stúdió zenei szabadságot adott neki a kezdetektől, és immár 40 éve alkotnak a sztárok a Red Rocks Studoiban.

Dupla jubileumi ünneplés van idén, 30 éves a zenekar, 40 éves a világhírű stúdió. Leslie Mandoki nagyon közvetlen volt a sajtóval, mindenki tudott vele pár szót váltani a vetítés utáni fogadáson. Nagyon szimpatikus világsztár, aki keményen dolgozik, folyamatosan újat alkot a zenei világban, ahogy hallottuk, mindig mert továbblépni, és így megvalósította az álmait.

Ennyi világsztárt nem sokan tudnak összehangolni, így mindenkit bíztatok, hogy augusztus 19-én hallgassátok meg a Mandoki Soulmates világszínvonalú 30 éves jubileumi koncertjét a Budai Várban , a Szentháromság Téren.

Én tuti ott leszek.

Szerző: Varga Réka Blanka

The event is finished.