Fedezd fel Martfű kulturális kincseit és természeti szépségeit!

Martfű, gazdag történelemmel és kulturális értékekkel rendelkezik. Fedezd fel a város lenyűgöző látnivalóit, és élvezd a gyógyító termálvízét. 

Kövess minket egy izgalmas utazáson, ahol felfedezzük Martfű turisztikai kincseit!

A Szent István tér központjában áll Szent István király egészalakos bronzszobra, melyet platánfák és örökzöldek vesznek körül. A Szent István szobor, a város főterét díszíti, mely Gyurcsek Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása. Az egészalakos bronzszobor méltóságteljesen emlékeztet az államalapító királyra.

szent istván szobor martfű

A főtéren található meg Gyurcsek Ferenc „Időkapu” című alkotása, emlékeztetve a millenniumi ünnepségekre és Martfű önálló településsé válásának 50. évfordulójára. A bronzkapu a múlt, a jelen és a jövő közti átmenetet szimbolizálja.

időkapu martfű

A város főtere magávalragadó és hangulata egy nagy városi sétára csábít.

A modern stílusban épült Szent Tamás-templom egyedi építészeti megoldásokkal és különleges művészeti alkotásokkal (ólomüvegablakok, egyedi szobrok) büszkélkedhet.

szent tamás templom martfű

A város címerében lévő Griff szobor a közlekedés oltalmazójaként őrködik a főközlekedési út körforgalmában.

Martfű méltán híres gyógyfürdője

A Martfűi Gyógyfürdő lenyűgöző területen fekszik, mesés kínálattal várja a vendégeket több medencével, SPA és Skandináv Wellness szolgáltatásokkal, valamint gyógyhatású termálvízzel. 

A fürdő, az uszoda és a strand együttesen számos lehetőséget rejt azok számára, akik pihenni és feltöltődni vágynak. A hét medence között megtalálható egy úszómedence lelátóval, két gyógyvizes medence bent és kettő a szabad ég alatt, egy aquafitness medence, valamint egy gyermekmedence. A Martfű Hotel Thermal SPA gyógyvize, amely 2003-ban kapta meg gyógyvíz minősítését, különleges összetételével hozzájárul a vendégek egészségéhez. 

Ha több napra érkeznétek

A Martfű Hotel Thermál SPA a Tisza partján, található. A 2007-ben nyíltó, klimatizált és lifttel ellátott szálloda 44 exkluzív szobával rendelkezik, melyből 4 kifejezetten akadálymentesített. A tágas, ízlésesen berendezett szobák nemcsak rövid, de hosszabb tartózkodások során is kényelmes pihenést biztosítanak.

A szálloda közvetlen összeköttetésben áll a gyógyfürdővel és az uszodával, lehetővé téve a kényelmes átjárást akár rossz időjárás esetén is. A vendégek számára számtalan kényeztető lehetőség áll rendelkezésre a Martfű Hotel Thermál SPA kínálatában: masszázs, szauna, darts, biliárd, grillsütő és bográcsozó hely, játszótér, valamint internet (WiFi) és sporteszközök bérlésének lehetősége. 

A Martfű Hotel Thermal SPA így nem csupán szálláslehetőség, hanem egy teljes élménykörnyezet, ahol a pihenés és szórakozás tökéletes összhangban találkozik.

Bővebb információ: martfuspa.hu

Ha tetszett a cikk oszd meg!