Hollywood az Arénában – Karácsonyi Filmzenekoncert, nemcsak filmzene rajongóknak

Színtiszta zene a klasszikus hangszerek csodás hangjával! A december 23-ai Hollywood az Arénában Karácsonyi Filmzenekoncert nemcsak a filmzene rajongóinak szól, hisz mindenki által ismert darabok csendülnek fel ezen az estén, nagyszerű szimfonikus előadásban.

A filmzene a mozgóképekharmadik dimenziója, a képpel és a szöveggel szorosan összefonódva színesíti, árnyalja a történeteket. Egy nagyszerűen megírt filmzene azonban a képkockáktól függetlenül, önállóan is megállja a helyét.

Miért az Arénában? – Mert a térnek hangzás és a hangzásnak tér kell

Bár a filmzeneszerzők darabjaikat az esetek döntő többségében klasszikus nagyzenekarra írják, ezek a művek igénylik a teret, hogy olyan hangerővel és minőségben szólalhassanak meg, amely megborzongatja, libabőrössé teszi hallgatóját. Ezért a műsor darabjai a Budapest Sportarénában csendülnek fel egy kisebb koncertterem helyett, mert hisszük, hogy a térnek hangzás és a hangzásnak tér kell. Ez a tér, a hangosítás és a csodálatos közreműködők közösen biztosítanak felemelő érzést a nézők számára.

A kimagasló koncertélményről hazánk egyik legkiválóbb formációja, a Győri Filharmonikus Zenekar gondoskodik,

amelynek tagjai nemcsak itthon álltak már színpadra filmzenékkel, hanem Ennio Morriconéval is turnéztak Afrikában, Ázsiában és Európában. Nem véletlenül választotta őket annak idején a Maestro, hiszen a zenekar gazdag repertoárja nemcsak a klasszikus-tradicionális művekre terjed ki, de a könnyedebb műfajt is megfelelő módon tudja ötvözni szakmai képességeivel.

A Győri Filharmonikus Zenekar partnere a tökéletes hangzásban a Voice Station kórus. A formációrengeteg hazai és nemzetközi film, illetve videojáték zenéjének stúdió felvételein énekelt már. Számtalanprodukcióban, többek között a most mozikba kerültBlack Adam, valamint a világhírű videójáték, az Elden Ring aláfestő zenéjében is közreműködtek, bizonyítva, hogy Budapest a filmzenei élet egyik központja.

Az est házigazdája hazánk egyik legismertebb színművésze, KAUTZKY ARMAND,

aki szintén ezer szállal kötődik a filmekhez, Magyarország egyik legismertebb szinkronszínésze és nem utolsósorban kiváló műsorvezető.

Sztárvendég a fantasztikus énekesnő, WOLF KATI,

aki az este folyamán több ismert dalban, többek között egy karácsonyi szerzeményben is megcsillogtatja csodálatos énekhangját.

A koncert repertoárjában négy csodálatos téma csendül fel, és egy különleges karácsonyi válogatás teszi teljessé az élményt, kiváló szórakozást nyújtva a család minden tagjának.

A műsorrendnek köszönhetően a különféle stílusokban és időszakokban íródott kompozíciók remekül bemutatják a filmzene világának sokszínűségét.

A SCORES FROM 90’S téma a filmtörténelem meghatározó korszakából, a 90-es évek filmterméséből válogat, többek között a Forrest Gump, a Mission: Impossible és a Robin Hood aláfestő dallamaival.

A LOVE téma bebizonyítja, hogy a szerelemnek ezer színe van,megihlettea nagy klasszikusokat és a feltörekvő generációt is. Így került egy témába többek között a Rómeó és Júlia NinoRota által komponált ikonikus darabja és Justin Hurwitzműve a Kaliforniai álomból.

A STRINGS válogatásban a hegedű és a cselló kap főszerepet, olyan csodálatos filmzenékkel, mint aSchindler listájáé vagy az Avataré, de olyan különlegességet is hallhat a közönség, mint Szabó István filmjének, a Csodálatos Júliának hegedűre épülőgyönyörű zenéje.

Az ANIMATION téma igazi családi élmény. A mesék birodalmába az Aladdin, a Shrek vagy a Jégkorszak dallamai repítenek el, bebizonyítva, hogy nélkülük e filmek kevésbé lennének élettel teliek.