Játék fizikai határok nélkül?!

Az online térbe szinte minden bezsúfolható, így nem meglepő módon ez alól a szerencsejátékok sem kivételek. Jó kérdés, hogy vajon ez a fordulat alapvetően pozitív-e, vagy tartogat veszélyeket. Erre a dilemmára a szociológusok bizonyára sokáig keresik majd a feleleteket, de ami biztos, és még annál is fixebben előnyös tény, hogy a kaszinózás otthonról is megvalósítható. A lakás vagy ház küszöbét sem kell elhagyni azért, hogy beindulhasson a játék!

A virtuális kapcsolódás képes annyit adni, mint a személyes találkozás?

kaszinó játékok online hihetetlenül népszerűek. S gyakorlatilag a keresettségük időről-időre nő. Tehát, ha ebből a szemszögből vizsgáljuk meg a fenti kérdést, akkor logikusan elmondható, hogy igen, képes annyit nyújtani, mint a személyes kontaktus. Ugyanakkor persze ez egyénenként változhat.

Egykor, évszázadokkal ezelőtt a kaszinózás azért jött létre, hogy a férfiak összegyűlve megvitathassák az élet nagy dolgait. Politikai és gazdasági döntések születtek a póker és kocka asztalok mellől. Persze a nemes férfiúk a játékot is élvezték, egymás társaságán és a közben kortyolt alkoholon kívül. De a jelenség társadalmi szerepe is óriási volt. Mára ez megváltozott, s jelen helyzetben az online közeg ilyesféle kapcsolódásra kevésbé alkalmas.

Ugyanakkor az internetnek hála a kommunikáció bármekkora távolságból megoldható. Azaz, összegezve a fentieket: aki úgy érzi jól magát, hogy játék közben kontaktust teremt a többiekkel, az megteheti ezt, mégpedig könnyedén és akadálytalanul. Míg aki örömmel burkolja be magát a magány köntösébe, annak nem kell kifelé nyitnia, hiszen ez a virtuális környezetben szintén kivitelezhető.

Ami újfent az online forma mellett szól, az a megjelenő játékvariációk sokszínűsége. Egy offline kaszinóban soha nem juthatna tér és hely ennyiféle verziónak. Már csak a hely szűke miatt sem. Ám a virtuális közegbe ez bőven belefér. Úgyhogy annak a veszélye egyetlen pillanatig sem áll fenn, hogy aki játékra vágyik, nem találja meg a megfelelő variánst. Mert a lehetőségek tárházának ajtaja majdnem a végtelenbe nyílik.

Tét nélkül is van tétje a játéknak?

A kaszinó játékok online többféle játékstratégiát tesznek élhetővé és lehetővé. Van, aki örömmel dobja be a közösbe azt, amije pénzügyileg van. De akad, aki valódi anyagi kockázatot nem kíván vállalni. Mindkét forgatókönyv járható utat kínál. A kérdés már csak az, hogy vajon élményben ugyanazt hozza a két ösvény?

A tapasztalatok szerint nem. Ott, ahol valós tét is társul a játék izgalma mellé, az egész hangulat emelkedettebb. Ez még akkor is igaz, ha aprócska tétekről van szó, tehát nem feltétlenül az a lényeg, hogy sok múljon a szerencsén, hanem az, hogy a játszás ne váljon súlytalanná.

Az már más lapra tartozik, hogy sokan üzleti magasságokig tornázták a kaszinózásukat, és olyan gyakorlattal rendelkeznek, amit egészen jól tudnak kamatoztatni. A pusztán szerencse alapú alternatívákra ez persze nem érvényes, de mondjuk pókerezés közben tényleg nagy jelentőséggel bír, hogy a játékosok milyen múlttal, gyakorlattal büszkélkednek.

Hol érdemes kezdeni?

Ha most jött el az idő a kaszinó világának, életérzésének megismerésére, akkor ott érdemes kezdeni, ahol az érdeklődés adott. És nyilván nem feltétlenül jó taktika azonnal a malacpersely teljes tartalmát bedobni, bár ugye a szűz kéz szerencsehozó mivoltáról még mondások is tanúskodnak. Szóval ha megvan az a játék, ami izgalmasnak tűnik, akkor ez kiindulási pontnak tökéletes. Aztán a későbbiekben, engedve a kíváncsiságnak és csábításnak a kör könnyedén bővíthető.