Mezőkövesd – “Matyóföld fővárosa”, a gyógyulni vágyók pihenőhelye

Mezőkövesd két okból is jelentős turisztikai célpont. Egyrészt – Matyóföld fővárosaként – jelentős népművészeti zarándokhely. Másrészt pedig itt található a Zsóry-fürdő, amely a gyógyulni és kikapcsolódni vágyók kedvelt pihenőhelye.

Kihagyhatatlan helyek

A Zsóry Gyógy- és Strandfürdőnek saját forrása van, melyből az ország egyik legjobb és leghatásosabb gyógyvízével tölti meg medencéit.

A Matyó Múzeumban a matyó hímzést és a matyók életének hétköznapjait, ünnepeit bemutató kibővített, gazdag kiállítást tekinthetnek meg a vendégek. 

A szabadon látogatható Hadas városrész skanzen jellegű, megőrizte a régi településszerkezetet. A zegzugos utcákon, 100-150 éves házakban bemutató-, alkotóhelyeket létesítettek.

Az Európában egyedülálló Gépmúzeum 1979-ben nyitotta meg kapuit Hajdu Ráfis János több száz darabos magángyűjteményéből. A Hadnagy úti Sportcentrumban a sport szerelmeseinek tenisz- és fallabdapályák kínálnak lehetőséget az aktivitásra.

Mezőkövesd megismeréséhez nem elegendő egyetlen nap

A szálláshelyek Mezőkövesd üdülőterületén, Zsóry-fürdőn találhatóak, egymástól pár száz méter távolságra illetve a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő közvetlen szomszédságában, vagy néhány perc sétára. Mezőkövesd a Mátra-Bükk turisztikai térségben fekszik. Mind a Mátra, mind a Bükk az aktív turizmusra épül, amely elsősorban Eger és Miskolc esetében jelentős kulturális és épített örökségi kínálattal egészül ki. Az UNESCO szellemi világörökségi listáján szereplő „matyó hímzés” is Mezőkövesdhez köthető. A 2020-ban átadott Zsóry Liget Zsóry-fürdő főtere, ahol különleges élményelemekkel tarkított játszótér, rekortán futópálya, tó és kültéri fitness park várja az ide látogatókat. A desztináció rendkívül gazdag fürdőkínálattal rendelkezik, mint a Miskolctapolcai Barlangfürdő, a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, az Egri Termálfürdő és az egerszalóki fürdők.

A város autópályán minden irányból megközelíthető, így a 1 órányiautóútra van akár Budapestről, akár Debrecenből. Mezőkövesdtől 15 percre van Eger és a Tisza-tó is egy 25 perces autóúttal megközelíthető.
A sportok szerelmeseinek a Tisza-tó környékén bőven lesz lehetőségetek kikapcsolódni. Amit biztosan nem hagyhatnak ki, az a Tisza-tó körül kiépített, 70 kilométer hosszú bicikliút, amit az ország legbiztonságosabb terepeként tartanak számon.

Mindenki megtalálhatja a neki megfelelő szálláshelyet

A 2021-ben teljes felújításon átesett Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness**** cégcsoport legrégibb tagja, gyógyvízzel, ínyenc gasztronómiával, széles körű wellness és konferencia szolgáltatásokkal, 134 szobával, közvetlen parkolással.

Zsóry Liget Hotel & Spa*** superior, megújult szálloda konferencia és wellness szolgáltatások mellett kiváló rendezvény helyszín. Méretéből adódóan népszerű a 80-120 fős társaságok körében zártkörű, kizárólagos használatra, 60 szobával, közvetlen parkolási lehetőséggel.

A Zsóry Liget Camping & Resort**** területéről közvetlen átjárás biztosított a Zsóry Fürdőbe. Az Ostoros Patak partján, ősfás parkban elhelyezkedő szállások csendet és nyugalmat biztosítanak.

Prémium Faház**** – 20 db minden igényt kielégítő téliesített faház, 40 m2 + terasz 10 m2 , két hálószoba, egy nappali, közvetlen parkolással.

Zsóry Liget Panzió*** – A Prémium Faházak szomszédságában 20 db szoba található, közvetlen parkolással.

Zsóry Liget Vendégház*** – Konferenciateremmel is rendelkező szálláshely, 22 db szobával, közvetlen átjárással a Fürdőbe, hangulatos közösségi terekkel.

GASZTRONÓMIAI KÍNÁLAT

Balneo étterem: A’ la carte és svédasztalos étkezési lehetőségek 8:00 – 21:30 ig. 

Rózsa Étterem, Kávézó és Cukrászda: A régió legfinomabb ízeit és a matyó népművészet kincseit ötvözték, hogy igazán egyedi élményt nyújthassanak.

RENDEZVÉNY

22 különböző méretű teremmel, illetve számos indoor és outdoor programmal áll a családi és céges rendezvények rendelkezésére. Sokoldalú lehetőségeinek köszönhetően a kicsi, néhány fős elegáns találkozóktól a nagyszabású, akár 1000 fős konferenciákig a legkülönbözőbb rendezvényeknek tudnak helyet biztosítani. • Kiváló konyha, catering 

Rózsa Liget Rendezvényközpont

500 fős befogadóképességgel, 6 részre szekcionálhatóan,

modern technikai eszközökkel, közvetlen ingyenes parkolóval és a Rózsa Étterem Catering szolgáltatásaira alapozva nyújt professzionális szolgáltatást.

Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness****

300 fős összesített befogadóképességgel az alábbi termekkel:

Zsóry terem: 200 fős, nagy ablakokkal, természetes fénnyel megvilágítva, elhúzható falakkal, néhány perc alatt három teremre osztható.

Panoráma terem: 60 fős exkluzív terem a legfelső emeleten található. Három oldalról természetes fénnyel megvilágított, gyönyörű panorámával rendelkezik, amelyet a teremhez kapcsolódó teraszról is élvezhetnek a vendégek.

President, Boardroom, Klubtermek: 50 fős összesített befogadóképességgel, 4-15 fős termekkel, sokoldalú lehetőségeket kínál.

Zsóry Liget Hotel & Spa*** superior

120 fő befogadóképességű rendezvényterem, mely két teremre szekcionálható.

Zsóry Liget Camping & Resort****

150 fős összesített befogadóképességgel, 2 teremmel és természetközeli ősfás parkkal várjuk a vendégeket. Hatalmas, gondozott zöldfelülete, egy sor program megrendezésének kedveznek.

Rózsa Étterem

100 fős rendezvényterem, három részre szekcionálhatóan, modern hang-és vizuáltechnikával felszerelt.

Ha tetszett a cikk oszd meg!