Naplementében kezdődik a különleges kaland: Esti sétán jártunk az Állatkertben

Amikor zárórára odaérni nem bosszúság, hanem egy szuper kaland kezdete: részt vettünk az Esti séták egyikén a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ami kicsiknek és nagyoknak is felejthetetlen élmény.

Ha voltál már a Budapesti Állatkertben, szinte biztosan megfordult a fejedben a kérdés: vajon mi történik itt záróra után? Mikor térnek nyugovóra az állatok, és mit csinálnak addig? És egyáltalán, milyen lehet az Állatkert éjszaka?

Ezekre a kérdésekre, és az összes többire is választ kaphatsz az Esti séták keretében, ahol tényleg egy olyan arcát mutatja ez a hely, amit nappal biztosan nem látsz. Mi elmentünk, hagytuk magunkat elvarázsolni és tuti, hogy a nyári, illetve őszi időpontok valamelyikén újraéljük a kalandot!

Esti séták az Állatkertben

Hogy mi történik egy ilyen esti sétán? Hát, először is, az egész egy jól szervezett dolog: nem fogják hagyni, hogy az állatok közt kódorogjon bárki. Az állatkerti szakvezetők kíséretében lehet bebarangolni a helyet, vezetett útvonalon, miközben izgalmas részleteket tudhatsz meg a Kertről és beleshetsz a kulisszák mögött zajló titokzatos világba.

Beszélgethetsz egy állatorvossal is, aki mesél az állatkerti vizitekről és a paciensek különleges betegségeiről, a gondozók segítségével pedig egészen közelről megismerheted a legkülönlegesebb állatokat.

Számunkra ilyen volt Bálint, a bagoly, akivel gondozója a séta kezdetén a bejáratnál ismertetett össze minket – persze, tisztes távolból, Bálint ugyanis nem az a simogatnivaló cukiság. Hozzányúlni nem volt szabad, szelfizni viszont tisztes távolból lehetett vele. Megtudhattuk róla, hogy 21 éves uhu, és a gondozójával olyan szoros a kapcsolata, hogy konkrétan ő nevelte fel.

Bálinttól elköszönve kezdődött a séta: egész közelről láthattuk az Állatkert két vízilovát, Tücsköt és Jusztinát, majd megcsodáltuk a lefekvéshez készülő flamingókat, számos madarat, zebrákat na meg a nappal aktív, de este már csak lustán heverésző szurikátákat.

Ezután jött a nagy kaland:

beleshettünk a Cápasuli kulisszái mögé, és megnézhettünk egy etetést. Kérdésemre a tapasztalt gondozók azt is elárulták, hogy a cápák éppen az alattunk lévő részen, a csövek alatt szeretnek pihenni, de hogy vajon miért éppen ott, azt senki sem tudja. Én arra tippeltem, hogy a csövek apró rezgései hatnak rájuk kellemesen, de sajnos ezt tőlük nem tudtam megkérdezni, ugyanis a vacsora után vissza is úsztak a kedvenc szundihelyükre.

A Cápasuli után egy kis enni-innivalóval kedveskedtek nekünk az Állatkert mosolygós dolgozói: volt szendvics, többféle üdítő és háromféle fehérbor is. Ha ételérzékeny vagy, érdemes előre jelezni illetve megkérdezni, milyen lehetőségeik vannak, nehogy éhen maradj a háromórás séta során.

állatkerti séták

Esti séták augusztusban és ősszel is

Az Esti séták nyári és őszi időpontjai a következőképp alakulnak, eső esetén is:

2022. augusztus 10.

2022. augusztus 25.

2022. szeptember 08.

2022.szeptember 22.

2022. október 27.

A kezdés mindig 18:30, a jegyár pedig 20.000 Ft/fő.

Ne feledd: a jegyek korlátozott számban elérhetők, nem visszaválthatók, és sajnos ha az időpont mégsem jó Nektek, nem tudod másik időpontra cserélni a jegyeket. Érdemes tehát úgy szervezni, hogy mindenképpen részt tudjatok venni egy Esti sétán az Állatkertben – kicsiknek és nagyoknak is fantasztikus élmény!

Részletek:
zoobudapest.com
facebook.com/allatkert
instagram.com/zoobudapest