Nem véletlenül népszerű utazási célpont Eger!

Ezeréves történelem, barokk környezet, finom borok, vendégszeretet és színes programok várnak egész évben Egerben, Magyarország legendákkal teli városában, Budapesttől 130 km-re.

Egerben mindig van látni és tennivaló. A látnivalók mellett rengeteg élmény vár, amely szinte bármikor elérhető: fürdőzés, bringázás, túrázás, és sok más izgalmas lehetőség.

FEDEZD FEL A VÁROST!

Ki ne hallott már Eger váráról? – mely ma már védett műemlék, és állandó kiállításai bemutatják a vár történetét, és a föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat. A hősöknek egy különterem állít emléket, a kőtárban megtekinthetők az elpusztult katedrálisok maradványai.

A Bazilika a Líceummal szemben áll Eger városának egyetlen klasszicista építménye, Magyarország második legnagyobb vallási épülete.

A Törökfürdőt az Eger várost megszálló törökök építették 1610 és 1617 között. Az épületben nem csak medencék (ilidzsa), hanem a török fürdőzést idéző hamam (masszázs, gőz, leöntő fürdő) is található. A Törökfürdő ma modern balneoterápiás centrum.

A Termál- és Strandfürdő 1932-ben nyitotta meg kapuit, a XVI. században épült Törökfürdő mellett a város központjában. A területén több gyógy-és élménymedence, valamint különböző vízi rekreációs lehetőségek várják a pihenni vagy gyógyulni vágyókat. A vízi komplexum 5,3 hektáros területén összesen 7 medence nyújt felfrissülést.

A közel 200 pincét számláló Szépasszonyvölgy Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területe. A  történelmi borvidéken szüretelik az ország leghíresebb vörösborát, az Egri Bikavért.

Szilvásvárad neve egybeforrt a Szalajka-völggyel és a Fátyol-vízeséssel. Kiépített úton juthatunk el a völgy „végéhez”, ahol a híres Fátyol-vízesés is található. De nemcsak gyalog, hanem erdei kisvasúttal is utazhatunk.

A Szalajka-patakban már hosszú ideje vadon él a sebes pisztráng, aminek szaporítása érdekében a patak medrét több helyen visszaduzzasztották, mesterséges neveldéket alakítottak ki, és ha már arra járunk feltétlenül kóstoljuk meg a méltán híres sült pisztrángot.

Ha több napra érkeznétek…

Mivel Eger népszerű úti cél, hotelkínálatban is a sokszínűség jellemző a városra. Válasszuk ki melyik stílus áll hozzánk közel: a modern, a barokk, vagy a szecesszió? Mindegyikre találni példát.

Sőt egy felnőttbarát hotelt is találhattok a városban, ha gyerekek nélkül szeretnétek egy pár napot eltölteni, és feltöltődni. is.

Mitől “felnőttbarát” az Imola Hotel Platán?

Felnőttbarát szállodaként egyedülállóan nyugodt környezetet biztosítanak az ide érkezőnek, akár egyedül, akár párjával érkezik. A szálloda hitvallása, hogy minden szülő, nagyszülő megérdemli a kényeztetést, és ha csak egy rövid időre is, de körülötte forogjon a világ. Itt minden a felnőtt vendégekről szól, hogy felfrissülten visszatérve a mindennapokba újra a gyermekük legyen életük középpontja.

A kikapcsolódáshoz vezető úton különleges és személyes figyelemmel, támogató szakértelemmel és a háborítatlan nyugalom megteremtésével veszik körbe a vendégeket.

PLATÁN NYÁR 2022

(2022. július 1 – szeptember 30.

A csomag 3 éjszakától foglalható, bármely napokon kivéve az ünnepi időszakok.

imola hotel - eger

A csomagár tartalma:

· egyedi formatervezésű bútorokkal berendezett szoba/lakosztály

· bőséges büféasztalos reggeli

· a’ la carte étlapról választható 3 fogásos gourmet vacsora

· fürdőköntös bekészítése a szobába

· Pure Herbs fürdőszobai termékek

· szállodai medencék és szaunavilág használata

· wellness törölköző és szauna lepedő

· az egri termálfürdő és strand, üzemelő medencéinek igénybevétele a nyitvatartás függvényében

· kültéri fittness park

· wifi internet korlátlan és térítésmentes használata

· fedett teremgarázs használata

Junior vagy De Luxe lakosztály foglalása esetén Nespresso kapszulás kávégép bekészítés.

*Pótágyat csak lakosztályban tudnak biztosítani.

Bővebb információ: imolaplatan.hu