TISZA-TÓ ahogy még nem ismered!

Barangolás katonai kishajóval a Tisza-tó lenyűgöző, kalandos vízi ösvényein, az emberektől távol, egy rejtelmes vízi világban. Olyan helyeken is  járunk, ahová csak túravezetővel juthatunk be, és az ösvényeket mi készítettük. Páratlan élménnyel gazdagodhatnak a véget nem érő gyékény-, sás- és virágmező rengetegben, lápos, mocsaras részeken.

Megismerjük az őshonos madarakat, az őshüllő madarak legközelebbi rokonait és az egész Európában védettséget élvező vízi növényeket. A 15-20 km-es csónaktúrán gazdag ismeretanyagot gyűjthetünk a Nemzeti park és Rezervátum növényeiről, tengerentúlról származó növényeiről és állatvilágáról, a madárfajokról, vízi emlősökről, a hód és vidra élőhelyéről, vízi virágokról.

A tavon több mint 200 madárfaj található – vizes élőhelyekkel, kolóniákkal.

Megismerhetjük a madarak élőhelyeit, vadászterületeit és táplálkozási szokásait. 

A vízitúrák, ornitológiai túrák, fotószafarik, ökológiai túrák, osztálykirándulások nagy nemzetközi érdeklődést váltanak ki a Tisza-tó természeti értékei iránt. Voltak már vendégeink Malajziából, Kenyából, Szingapúrból, Floridából és még sok más országból, de legtöbben Magyarországról.

Olyan vízi világot mutatunk be, mely a kontinensen is egyedülálló természeti  jelenségekkel ajándékozza meg az ide látogatókat. 

Hivatásos vezetőkkel, és lebilincselő történetekkel, olyan egzotikus tájakon barangolunk, ahol a madár sem jár. 

Itt születtem, játszottam, majd elárasztották a gyümölcsöst, most nemzetközileg védett, Ramsari terület lett. Szerinted is jobban ismerheti más, mint a Tavi túra? 

Velünk a kaland, egy örök élmény marad!

Bővebb információ: www. tavitura.hu

Ha tetszett a cikk oszd meg!