Több mint 8 ezren kürtőskalácsoztak a hétvégén az Állatkertben

A 3. Kürtőskalács Vigalom idei főszereplője a pisztáciás kürtőskalács volt, ami mindenkit levett a lábáról. Május 12-14. között több mint 8 ezren látogattak ki a Fővárosi Állat-és Növénykertbe, hogy a szórakoztató családi-és gyerekprogramok mellett hagyományos és különleges ízesítésű kürtőskalácsokat kóstoljanak.

„A 3. Kürtőskalács Vigalom volt az első állomása a jubileumi évünknek, ahol több mint 8 ezren ünnepelhettük együtt a 20 éves Vitéz Kürtőst és az 5 éves Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdát. Ugyan az időjárás egy kicsit megtréfált minket, de ebben a májusi őszben sokkal jobban esett a forró kürtőskalács” – kezdi mosolyogva András Tünde, a Kürtőskalács Vigalom megálmodója. 

“Az eső ellenére a három nap alatt több mint 8 ezren látogató volt az állatkertben, és közel 3 ezer kürtőskalács sült – szombaton többet sütöttünk, mint tavaly ilyenkor napsütéses időben – és ennek a harmada pisztáciás volt, ami újdonságként debütált a Vigalmon. 20 kilogramm brontei pisztácia fogyott, ami hol szórásként került a kürtőskalácsra, hol  krém formájában a tésztába töltve” – teszi hozzá Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

„A Csináld magad! stand most is az egyik legkedveltebb helyszín volt,

több mint 100-an próbálták ki a kürtőskalács készítés fortélyait. Boldogok vagyunk, hogy ennyi új látogatóhoz hozhattuk közelebb a faszénparázson sült kürtőskalács elkészítésének módját és örülünk, hogy minden évben ennyire nyitottan állnak a vásárlók az újdonságainkhoz, mint most a pisztáciához” – folytatja Tünde.

A Kürtőskalács Vigalmon a finomságokon túl számos program szórakoztatta a kicsiket és nagyobbakat. Az év egyik legnépszerűbb gasztro fesztiválján minden korosztály megtalálhatta kedvenc kikapcsolódását. A gyerekeket zenés mesejáték, bábelőadás, arcfestés, kézműves foglalkozások és állatos programok várták, a Kürtipédia Kvízjátékon értékes nyeremények találtak gazdára, és zenei műsorokból sem volt hiány, Völgyesi Gabi, Mihályfi Luca és Opitz Barbi szórakoztatta a közönséget.

Fotó: Zsigmond László, Forrás: Just Creative

Ha tetszett a cikk oszd meg!