A japán székhelyű MAX cég 1995-ben elsőként mutatta be a nagyközönség számára az akkumulátoros betonvas kötözőgépét. Az eszköz az RB260 nevet kapta.

Magyarországi hivatalos partnerként a Karapin látja el a szervizelést, forgalmazást és alkatrész utánpótlást.

24 év finomhangolás és tökélyre fejlesztés után a hetedik generációs betonacél kötöző gépről is lehullt a lepel, ez az RB441T. Vegyük sorra, milyen betonvas kötözőket dobott a piacra eddig a MAX.

Miért olyan különlegesek a MAX betonvas kötözői?

Kijelenthető, hogy a MAX által gyártott RE-BAR TIER gépcsalád gyökeresen megváltoztatta a betonvas kötözés módját szerte a világon. A kétkezi betonvas kötözés helyett ezzel az innovatív eszközzel csökkenteni lehetett a munkavégzés során történő sérülések számát, ráadásul a kötés is gyorsabb.

Általánosságban véve elmondható, hogy a RE-BAR TIER szerszámok hatékonyságban felülmúlják a kézi technológiát, ami részben az egykezes használhatóságnak tudható be. Egészségügyileg is kedvezőbb, ha a munkások ezzel az eszközzel dolgoznak, mivel kevésbé megterhelő a hát és a csukló számára.

A munkavégzés folyamatosságáról a 4000 kötés/töltéssel bíró nagyteljesítményű  aksi gondoskodik.

Betonvas kötözőgépek közötti különbségek

A MAX magyarországi képviselője által, a Karapin által forgalmazott betonvas kötöző gépek az RB218 (21 mm átmérőig) tud kötni, RB398 (39 mm átmérőig), RB518 (51 mm átmérőig tud kötni).

Külön foglalkozzunk az RB441T-vel és RB611T-vel mert ebben a típusokban egy teljesen egyedül álló rendszer dolgozik és ez  jelentette az igazi áttörést. A dupla drótvezetéssel 50%-kal kevesebb drótot használ  mint a versenytársak modelljei.

Az egyes betonvas kötöző eszközök jelentős tulajdonságbeli különbségekkel rendelkeznek.

A MAX mérnökei szinte a tökéletességre fejlesztette új típusait.

A MAX RB441-t és RB611-t  szénkefe nélküli motorral szerelték,  kevesebb egy másodperc alatt valósítható meg egy kötés.

Komoly költség csökkenést jelent a közel 50%-al kevesebb drót használat és a rendkívül gyors betanulás.  Súlya csak 2,5 kilogramm, 2 db lítium-ion akkumulátorral egész napos munkát lehet tervezni vele. A koffer tartalma 2 db akkumulátor és egy gyors töltő.

A Karapin átvállalja az évente 2x-i tisztítás költségeit. 

Csúcstechnológiás betonvas vágó – PJRC160N

A MAX PJRC160-N terméke egy akkumulátoros acélvágó, amely jelenleg a legmagasabb színvonalat képviseli. Mindössze 3,3 szekundum alatt tudja elváni az akár 16 mm-es acélt. Vágófeje 360 fokban elfordítható, pengéi pedig minden korábbi eszköznél  erősebbek. Súlya tekintélyt parancsoló, hiszen 7,6 kilogrammot nyom. Akkumulátora 3.0 Ah kapacitású, mely 45 perc alatt tölthető fel. Zajszintje 91 db.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló