A legmodernebb MAX betonvas kötözők

A japán székhelyű MAX cég 1995-ben elsőként mutatta be a nagyközönség számára az akkumulátoros betonvas kötözőgépét. Az eszköz az RB260 nevet kapta.

Magyarországi hivatalos partnerként a Karapin látja el a szervizelést, forgalmazást és alkatrész utánpótlást.

24 év finomhangolás és tökélyre fejlesztés után a hetedik generációs betonacél kötöző gépről is lehullt a lepel, ez az RB441T. Vegyük sorra, milyen betonvas kötözőket dobott a piacra eddig a MAX.

Miért olyan különlegesek a MAX betonvas kötözői?

Kijelenthető, hogy a MAX által gyártott RE-BAR TIER gépcsalád gyökeresen megváltoztatta a betonvas kötözés módját szerte a világon. A kétkezi betonvas kötözés helyett ezzel az innovatív eszközzel csökkenteni lehetett a munkavégzés során történő sérülések számát, ráadásul a kötés is gyorsabb.

Általánosságban véve elmondható, hogy a RE-BAR TIER szerszámok hatékonyságban felülmúlják a kézi technológiát, ami részben az egykezes használhatóságnak tudható be. Egészségügyileg is kedvezőbb, ha a munkások ezzel az eszközzel dolgoznak, mivel kevésbé megterhelő a hát és a csukló számára.

A munkavégzés folyamatosságáról a 4000 kötés/töltéssel bíró nagyteljesítményű  aksi gondoskodik.

Betonvas kötözőgépek közötti különbségek

A MAX magyarországi képviselője által, a Karapin által forgalmazott betonvas kötöző gépek az RB218 (21 mm átmérőig) tud kötni, RB398 (39 mm átmérőig), RB518 (51 mm átmérőig tud kötni).

Külön foglalkozzunk az RB441T-vel és RB611T-vel mert ebben a típusokban egy teljesen egyedül álló rendszer dolgozik és ez  jelentette az igazi áttörést. A dupla drótvezetéssel 50%-kal kevesebb drótot használ  mint a versenytársak modelljei.

Az egyes betonvas kötöző eszközök jelentős tulajdonságbeli különbségekkel rendelkeznek.

A MAX mérnökei szinte a tökéletességre fejlesztette új típusait.

A MAX RB441-t és RB611-t  szénkefe nélküli motorral szerelték,  kevesebb egy másodperc alatt valósítható meg egy kötés.

Komoly költség csökkenést jelent a közel 50%-al kevesebb drót használat és a rendkívül gyors betanulás.  Súlya csak 2,5 kilogramm, 2 db lítium-ion akkumulátorral egész napos munkát lehet tervezni vele. A koffer tartalma 2 db akkumulátor és egy gyors töltő.

A Karapin átvállalja az évente 2x-i tisztítás költségeit.

Csúcstechnológiás betonvas vágó – PJRC160N

A MAX PJRC160-N terméke egy akkumulátoros acélvágó, amely jelenleg a legmagasabb színvonalat képviseli. Mindössze 3,3 szekundum alatt tudja elváni az akár 16 mm-es acélt. Vágófeje 360 fokban elfordítható, pengéi pedig minden korábbi eszköznél  erősebbek. Súlya tekintélyt parancsoló, hiszen 7,6 kilogrammot nyom. Akkumulátora 3.0 Ah kapacitású, mely 45 perc alatt tölthető fel. Zajszintje 91 db.