Adventi készülődés és karácsonyi vásár Pomázon

November 27-étől négy héten át mesébe illő programok, pazar kézműves termékek, pompás illatok és ínycsiklandó falatok várnak Pomázon!

Téli varázslat a Parkban

Pomáz Város Önkormányzata idén hagyományteremtő jelleggel egy új kezdeményezésnek ad otthont, méghozzá a Szent István Parkban, ahol ebben az évben első alkalommal egy négy héten át tartó adventi ünnepségsorozatot rendeznek. A Pomázi Adventre kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató programokkal, a környék legnagyobb jégpályájával, hazai kézműves termékeket és gasztronómiai kiválóságokat felvonultató karácsonyi vásárral, valamint meghitt ünnepi hangulattal várjuk a pomáziakat és minden környékbelit.

Gyermekprogramok, színházi előadások, koncertek

A Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében megvalósuló programsorozat november utolsó hétvégéjén egy hagyományos adventi gyertyagyújtással veszi kezdetét, majd ezt követően gyermekprogramok, színházi előadások, koncertek, valamint tűzzsonglőr produkció is várja az érdeklődőket egészen december 23-ig. Az adventi hétvégéken fellép többek között Vázsonyi János szaxofonművész, a Napraforgó Meseszínház és a Trambulin Színház, valamint a Rézeleje Fanfárosok. Harmonika koncertet ad Móser Ádám, Luca-napi műsorral érkezik Gulyás László Vándormuzsikus, meseelőadást tart Écsi Gyöngyi, de lesz mesekoncert is a Madách Színház művészeivel. Az adventi programsorozat keretében fellép még a Late Baggers, valamint a Jazz and More Showcoir, a Daniel Speer Brass zenekar pedig Swing Karácsony lemezbemutatóját tartja Pomázon. A HungArty, valamint a FaMiReDo társulatok egy-egy karácsonyi műsorral készülnek. A Holdvilágárok Egyesület Betlehemi játéka mellett az Agapé gyülekezet pásztorjátéka és a LuxMitras tűzzsonglőrök előadása is látható majd. És felcsendül Pomáz városának saját adventi dala is, amelyet Borbély Mihály Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas előadó komponált.

Lesz műjégpálya is

A Miniszterelnöki Kabinetiroda által, az Aktív Magyarország Program részeként indított Országos Műjégpálya Program keretében lesz műjégpálya is, amelyen műkorcsolya produkciót és jégtáncbemutatót is tartanak az adventi időszakban. Az előadások között találjuk például Pavuk Patríciát és a Jégördög Sportegyesületet is. Az ünnepi időszakban a legkisebbeket állatsimogató várja.

Karácsonyi vásár

A hamisítatlan ünnepi hangulatot a Viprodukció Fesztiváliroda szervezésében megvalósuló karácsonyi vásár biztosítja. Virág Zsóka alapító-tulajdonos, az Advent Óbudán rendezvénysorozat sok éven át tartó, sikeres megvalósítását követően örömmel állt a pomázi kezdeményezés mellé. Az általuk életre keltett, helyi vásárban idén télen a finomabbnál finomabb ízek mellett hazai és határon túli kézműves termékek is bemutatkoznak majd. A hagyományosnak számító adventi különlegességek mellett (mint például a forralt bor és a kürtőskalács) kóstolhatunk majd hazai sajtokat, aszalt gyümölcsöket, de az ilyenkor népszerű meleg italok sem maradnak ki a kínálatból. Kedvünkre nézelődhetünk a kerámiák és textíliák között, s beszerezhetjük a fa alá valót is, miközben a gyerekek kipróbálhatják a vásár részeként működő műemlék körhintát is. Ha netán még több finomságra vágyik valaki, a park szomszédságában a Caffe BonBon Csokoládébolt és Kávézóban csokoládék széles választékát kóstolhatják a rendezvény ideje alatt is.

A Pomázi Advent programjai november 27. és december 23. között – a négy adventi hétvégén és hétköznaponként is – várnak minden pomázi polgárt és környékbeli vendéget egyaránt, hogy közösen élhessük át a közelgő Ünnep varázsát.