Szuper kutyás parkok Budapesten, amit ki kell próbálnotok!

Ha kiszakadnátok kicsit a városi környezetből a kutyával, de nincs időtök egy hosszabb kirándulásra, akkor sem kell lemondanotok egy kis feltöltődésről a természetben – mi ezeket a szuper parkokat, zöld területeket ajánljuk!

Ki ne szeretne kiszabadulni a belváros forgalmas, betonnal burkolt világából a természetbe, legalább egy-két óra erejéig? Mert hát legyünk őszinték: nagy kirándulásokra a hétköznapokon tényleg nincs idő, de még hétvégén se mindig. Pár szabad órát viszont biztosan te is találsz a naptáradban, amikor fogod a kutyát meg a pórázt, és elindulhattok felfedezni valami szuper, új területet a városban. Ez lehet egy park, egy liget, vagy egy új kutyás játszótér – ajánlunk is mindjárt néhány klassz lehetőséget!

Irány a Városliget!

Ha ránk hallgatsz, tömegközlekedéssel vagy gyalog érkezel. Méghozzá a 70-es vagy a 74-es trolival, a régi Közlekedési Múzeumhoz, ahol a megállótól pár lépésre a Pántlika éttermet pillanthatod meg. A hely természetesen kutyabarát, jó idő esetén kellemesen elücsöröghetsz itt kedvenceddel, egy jó sör és egy finom hamburger mellett. De ha inkább felfedeznétek a Városligetet, ez ahhoz is remek kiindulópont.

Ha viszont a kutyádnak nem annyira a séták vagy a rohangálás a kedvenc időtöltése, inkább ismerkedne más kutyákkal, vagy gyakorolnátok egy jó kis akadálypályán, akkor a Pántlika mellett lévő kutyás élményparkot mindenképp próbáljátok ki. Mi két alkalommal is vasárnap délután jártunk arra, akkor rengetegen voltak, hétköznapokon ez is nyugisabb.

A nagy melegben még fontosabb, hogy itt meg tudod itatni a kutyát, és pancsolót is kialakítottak a vízimádó ebeknek, illetve zacskót is találsz a kutyakaki felszedéséhez, ha otthon felejtetted volna.

A kutyás élmények folytatódnak

Ha a régi Dürer kert felől közelítenétek – az Ajtósi Dürer sor-Stefánia út kereszteződésétől, a 74-es troli Zichy Géza utcai megállójából –, ott is találtok egy kutyás élményparkot, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy két részből álló „élményszigetet”: az egyikben a kisebb kutyák, a másikban a nagyobbak játszhatnak, rohangálhatnak, próbálhatják ki a jópofa akadálypályákat, és ihatnak is a friss vízből, ha megszomjaztak. Ahogy a Pántlikánál lévő kutyás élményparknál, úgy itt is biztonságos kerítés határolja el a területet a liget többi részétől, melyen zsilipes rendszerű bejáratokat találtok.

Mi ezt azért is szeretjük, mert a megérkezés fokozatos: a mi bolondos kutyánknak van fél perce, mielőtt beugrik a többiek közé és beindul az őrült játék, másrészt pedig a többiekre nézve is biztonságosabb, mert amikor kimegyünk, kisebb az esélye, hogy valaki másnak a kutyája kiszökhet velünk.

Ha nem a Liget, akkor a Sziget!

Újabban az Óbudai-szigetet is felfedeztük magunknak, mármint kutyával is, mert hogy a Sziget Fesztivál miatt már nem számított idegen terepnek számunkra, de kutyával mégis más terep a Hajógyári. Vagyis csak részben. Mert hogy hétvégén szoktunk kimenni, egy legalább kétórás körre, és akkor bizony a parkolóhely-keresés kihívásaiból lehet sejteni, hogy koncertmentes időszakban is tudnak sokan lenni. De mivel maga a terület elég nagy, ez nekünk eddig még sosem volt zavaró. Sőt, inkább élveztük, hogy minden alkalommal érdekes családokkal és arcokkal sikerül itt összefutni – legutóbb például egy border collie-találkozóba csöppentünk bele, amit a fajtába úgy rendesen szerelmes kutyánk hihetetlen módon élvezett, mindenkivel barátkozni akart. Rendesen el is fáradt a végére, de hát ez egy ilyen közös élménynap, vagy inkább élmény délután lényege, nem?

Szöveg: Balogh Mia