Csillagösvény Labirintus – Öko Élménypark Ópusztaszeren

A Csillagösvény Labirintus Öko Élménypark Ópusztaszeren, Budapesttől 90, Szegedtől 20 percnyi útra a szeri puszta közepén, 2,5 hektáros területen, kiváló választás egy hosszú hévégére!

A Közép-Európában egyedülálló sövénylabirintus csodaszarvas formájú. Hossza 3,5 kilométer, a helyes útvonal kiválasztását az elágazásoknál a magyar történelemre, földrajzra, élővilágra épülő, érdekes, játékos kérdések segítik. A kiútkeresés mellett logikai feladványok, számháború pálya, népi- és gyermekjátékok várják a parkban a kicsiket és az aktív időseket.

Az idén kettő új játékelemmel bővült a terület, közülük az egyik egy 8 méter magas mászóka, ami egyben kilátó is. Innen felülről be lehet látni a teljes labirintust. Ez egy olyan játékelem, amit gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt élmény kipróbálni. Készült egy rönkfákból álló mászóka is, amin végig jutni igazi kihívás.

A 2020. augusztus 20-i hétvége programja már 19-én este elindul: éjszakai labirintusozáson vehetnek részt azt érdeklődők, ahol a nemzeti ünnephez kapcsolódó, tematikus kérdéssorok segítik a tájékozódást, de nagy szükség lesz zseb- és fejlámpákra is, hiszen mindez a sötétben még izgalmasabb. A legkisebbeknek szóló kérdések a magyar népmesék világára épülnek.

Az új kenyér ünnepének hétvégéjén az idelátogatók egyedi készítésű kenyereket is készíthetnek a helyi, nádfedeles jurta búbos kemencéjében.

Bővebb információk a Csillag Ösvény Facebook oldalán és a honlapján érhetők el.