Domonyvölgyi-tó: mediterrán hangulat, homokos strand, TENGERnyi élmény vár

Ha nem akartok sokat autózni egy szuper, mediterrán tengerparti hangulatot idéző vízparti kikapcsolódásért, akkor vegyétek célba a Domonyvölgyi-tónál lévő D-Beachet. Itt aztán tényleg tengernyi élmény vár az egész családra!

Szöveg: Balogh Mia

A nyári forróság elől minden évben rengetegen menekülnek a vízpartra, éppen ezért Budapest közelében szinte lehetetlen ilyenkor a strandon egy törölközőnyi helyet is találni. A város határait elhagyva azonban szerencsére javul a helyzet, ráadásul nem is kell messzire menni, hogy jobbnál jobb, nyugis partokat találjunk. Még Pest megyén belül rálelhetsz egy szuper, családi kikapcsolódásra alkalmas helyre az M3-as autópálya mentén, ez pedig nem más, mint a Domonyvölgyi-tó partján lévő D-Beach.

Horgásztóból jött létre a domonyvölgyi strand

Domony nem sokkal több mint kétezer lakost számláló községe a Galga folyó közelében, egy gyönyörű, ám kissé eldugott vidéken fekszik. A környék fő szenzációja a csodaszép Domonyvölgyi-tó, melynek partjára egy nagyon kellemes és modern strand épült. Az egykori horgásztóból 2005 tavaszán jött létre a D-Beach nevű strand, jobban mondva inkább színvonalas szabadidőpark – homokos parttal, pálmafákkal, szabadtéri sportolási és más programlehetőségekkel.

Kinek ajánljuk?

Túlzás nélkül mindenkinek. Családoknak a legkisebb gyerekekkel is élvezetes és biztonságos a domonyvölgyi strand, mert sekély a víz, és viszonylag lassan mélyül, a strandolás után pedig egy klassz játszótér is várja őket. A nagyobbak már inkább a homokvárépítést és a vízi játékokat élvezhetik, a tinik pedig elücsöröghetnek a haverokkal a büfében, ahol szerintünk mindent lehet kapni, amit egy strandbüfé kínálatától elvárnánk.

Ha pedig gyerekek nélkül érkeztek a D-Beach-re, és a teljes kikapcsolódás a cél, akkor úszás után, a napozás mellé vegyetek ki egy jó könyvet a strandkönyvtárból!

Ha ránézel a jegyárakra, neked is feltűnhet, hogy délután olcsóbb a belépő, 17 óra után pedig féláron van a napijegy. Szóval egy forró nyári hétköznapon akár munka után is ki tudtok ugrani csobbanni egyet! A D-Beach Budapestről 30-40 perc alatt elérhető kocsival, busszal az Örs vezér teréről kicsit több, úgy egy óra az út.

Ha pedig a barátokkal vagy a kollégákkal ruccannátok le egy hangulatos délutánra, estére, jó, ha tudod, hogy a D-Beach rendezvényhelyszínként is működik. A Party Terasz, a Sportpálya, és a Rendezvényterasz is bérelhető, így május 20 és szeptember 15 között csak a tiétek lehet!
Főzőcskéznétek is? Itt bérelhettek grillt, bográcsot vagy gáztűzhelyet is. És ha már nem akartok hazavezetni a jól sikerült buli után, a közelben remek szállásokat is találtok.

A strandon túl

Ha megunnátok a napozást és a pancsolást, akkor is bőven akadnak a környéken szórakozási lehetőségek. A tónál nemcsak fürödni és horgászni lehet, de a közelben akár a quadozást is kipróbálhatod. A Babatvölgy emellett vadászházzal és lovardával várja a természetközeli pihenés szerelmeseit.

Domony utcáin szintén érdemes sétálni egy nagyot. A hagyományos, hangulatos házikók mellett a község egykori díszes, főúri épületei is különlegesek. A barokk Ónody-kúria ma több lakásra van osztva, a klasszicista Domonyi-villa szociális otthon, míg a Both-Baghy család régi háza a polgármesteri hivatalnak ad helyet.

További infók:

astrand.hu

facebook.com/dbeach.domonyvolgy