Legjobb befektetési trendek: Mire lehet számítani 2022-ben

Az elhúzódó COVID-19 világjárvány jelentős módon lecsillapította a 2021-ev évre vonatkozó optimizmust és az egyes országok várakozásait egy sikeres gazdasági fellendülésről.

Majd átléptünk 2022-be,  és az Omicron variáns töretlen terjedése újabb korlátozásokat és bezárásokat vont maga után. Jó eséllyel további piaci szereplők kerülnek vagy kerültek máris pénzügyi csapdába.
Mindazonáltal az Egyesült Államok 2022 elején gazdasági fellendülést mutat, a tőzsdei hozamok és a fogyasztói kiadások pedig emelkedtek. 2022 java pedig még előttünk áll, és minden esélyünk megvan arra, hogy rengeteg pénzt keressünk. Ez a cikk azt a néhány befektetési trendet tárgyalja, amelyekre 2022-ben figyelni érdemes.

Befektetés az online szerencsejáték üzletbe

Egy tapasztalt befektető tudja, hogy nincs olyan, hogy tökéletes befektetési lehetőség, ám az egyszerű online sorsjegy kaparás nagyon közel áll ahhoz. Ha van olyan üzleti vállalkozás, amelyet érdemes kipróbálni, az az online szerencsejáték-piac. Az iparág folyamatos növekedést mutat, amely a következő években sem fog megtorpanni. Könnyedén diverzifikálhatja befektetéseit, ha különböző piaci szektorokra osztja azt szét.

Az általános előnyök jelentősen meghaladják a lehetséges kihívásokat. Ezenkívül könnyen megtudhat annyit az online szerencsejátékok piacáról, hogy befektetésbe kezdjen a területen, ami csábító lehetőségeket kínál!

ESG befektetés

A COVID-19 kitörése óta a világjárvány bebizonyította, hogyan képes katalizálni a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati (ESG) befektetéseket. A fenntartható alapok 2021 harmadik negyedévében már rekord összegű 508 milliárd dollárt tettek ki a befektetések terén világszerte. 2021. szeptember végén a kezelt vagyonuk megközelítőleg 3,9 milliárd dollárra nőtt. Az ESG a világjárvány következményeként és az arra adott nemzetközi válaszként a befektetések világának fő témájává vált.

Manapság egyre több vállalkozás és befektető számára az ESG-kérdések kritikus gazdasági meghatározókká váltak, amelyek jelentős hatással vannak a jövedelmezőségre. Most már minden az ESG ernyője alá tartozik, a tiszta energiától és a globális felmelegedéstől a nemek és fajok közötti egyenlőségig. 2022-ben pedig minden jel arra mutat, hogy ez a tendencia tartósan felgyorsul.

NFT-k

2022 az az év, amikor a befektetők világszerte a mainstream tudatban a nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) robbanásszerű terjedésének voltak szemtanúi. Ma már nem lehet elkerülni az NFT-vel kapcsolatos diskurzust, legyen szó pénzügyi médiáról vagy épp közösségi média platformokról. Az NFT-k kriptovaluta tokenek (nem helyettesíthetőek), ami azt jelenti, hogy az olyan helyettesíthető eszközökkel ellentétben, mint a Bitcoinok és a fiat valuta, az NFT tokenek nem válthatók fel.

nft - befektetés

Az NFT-k világméretű szenzációt keltettek az év elején, miután egy Beeple nevű művész elképesztő 69 millió dolláros összegért cserélte el műalkotásait. Az NFT-k már most is többmilliárd dolláros iparággá nőtték ki magukat, és magukhoz vonzzák az emléktárgyakat keresőket és a művészet iránt érdeklődőket, hogy dollármilliókat fektessenek be kivételes alkotásokba. Befektetési eszközként az NFT-k vonzereje olyannyira ellenállhatatlan, hogy még sportsztárokat, vállalatokat és zenei hírességeket is bevon a játékba, mint digitális tokenek eladóit és vásárlóit.

Az NFT-k népszerűsége az előrejelzések szerint 2022-ben és az elkövetkező években is változatlan marad.

Zárógondolat

Bár 2021-ben több új befektetési trend is felbukkant, néhány, például az NFT-k konkrétan jó eséllyel a továbbiakban is velünk maradhatnak, hogy 2022-ben globális szenzációt keltsenek. Tehát ha Ön is befektető, a fenti trendek naprakész követése most jelentős előnyökkel járhat.

Ha tetszett a cikk oszd meg!