Édes kaland a Sweet Escape szabadulószobában

A szabadulószobák az utóbbi években rohamosan növekvő népszerűségnek örvendenek világszerte. Ezek az interaktív játékok nem csupán kikapcsolódást kínálnak, hanem csapatépítő élményt is nyújtanak, miközben kihívásokkal és izgalmakkal teli feladatokkal teszik próbára a résztvevők ügyességét és logikai képességeit.

Most hadd osszunk meg Veletek egy fantasztikus élményt, amit az egyik budapesti szabadulószobában élhettünk át! (A szabadulószoba megközelítése a Nyugati pályaudvartól mindössze 20 perc metróval.)

Nagy várakozással és izgalommal érkeztünk a Sweet Escape Szabadulószobába,

hogy kipróbáljuk a Mézeskalácsház nevű szobát. Tudtuk, hogy jó kis családi programnak ígérkezik, és nem is kellett csalódnunk. A gyerekek már az elejétől fogva izgatottan várták az élményt, (és kicsit izgultak is, hogy sikerül-e majd a boszorkány haza térése előtt kiszabadulnunk, nehogy a kemencéjében végezzük:-)) és mi, felnőttek is kíváncsian vágtunk neki a kihívásnak.

Ahogy beléptünk a Mézeskalácsház nevű szobába, a mesés falfestésnek köszönhetően, tényleg úgy éreztük magunkat, mintha egy mesébe csöppentünk volna. A két helyiségből álló szobában az egyik még zárva volt, már ahhoz is feladványokat kellett megoldani, hogy oda is átjussunk. A teljes feladat teljesítésére 60 percet kaptunk. A visszaszámláló óra vészesen elkezdett pörögni.
A feladatok izgalmasak, jól megtervezettek voltak, és bizony némelyik nem kis kihívást jelentett. Az utolsó lépéshez segítséget is kellett kérnünk, mert kicsit elakadtunk, de egy apró súgással már sikerült az utolsó feladványt is megfejteni, és 10 másodperccel a játék vége előtt, kijutottunk a házból, és megmenekültünk a boszorkány karmaiból, a gyerekek legnagyobb megkönnyebbülésére. 🙂

Az, hogy sikerült a megadott időn belül kijutnunk a szobából, igazi sikerélményt jelentett mindannyiunknak. (A Sweet Escape statisztikája szerint a kijutási arány: 25-40 %. )

És a történet itt még nem ért véget, folytattuk a szabadban!

Lehetőséget kaptunk egy szabadtéri kincskereső játék kipróbálására is, ami még az ovis korosztálynak is tökéletesen megfelelt. Nagyszerű volt látni, ahogy a gyerekek örömmel és lelkesen vették az akadályokat és keresték a rejtett kincseket – a szabadulószobától mindössze 3 perc sétára található – gyönyörű Orczy-kertben.

És ha mindez még nem lenne elég, a Sweet Escape további lehetőségeket is kínál. Például van egy vetélkedőszoba is, ahol valódi tévés kvízjátékban vehetünk részt, élőben, nem otthon a tévé előtt ülve!

Végül, de nem utolsósorban, fontos megemlíteni, hogy a Sweet Escape Szabadulószobában dolgozók rendkívül kedvesek és segítőkészek voltak. Minden lépésnél segítettek, és gondoskodtak arról, hogy mindenki a lehtő legjobban érezze magát.

Ha tehát még nem voltatok soha szabadulószobában, akkor szívből ajánljuk Nektek, hogy legyen a Sweet Escape Szabadulószoba az első, ahova betértek. Fantasztikus élmények várnak mindenkit, ahol nemcsak kikapcsolódhatunk, de közben még csapatépítő játékokban, vetélkedőkben is részt vehetünk, miközben barátainkkal vagy családunkkal élményekben gazdag perceket élhetünk át.

Bővebb információ, és időpont foglalás: szabaduloszoba.hu

Ha tetszett a cikk oszd meg!