Home Események családi gyerek Szentivánéj az állatkertben

helyszín

Fővárosi Állat- és Növénykert
1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12.
Honlap
https://zoobudapest.com/
kategória

További info

Facebook esemény

dátum

jún 24 2022
Expired!

időpont

19:00 - 19:00

címkék

Budapesti

Szentivánéj az állatkertben

Különleges esti rendezvény az Állatkertben 

A Fővárosi Állat- és Növénykertben egy különleges hangulatú és nem mindennapi estén a népi hagyományoké és az érdekes állatoké, valamint a tűzé lesz a főszerep.

Az izgalmas családi programokon és a szórakoztatáson túl a természet és az állatok szeretetét is próbálják átadni az érdeklődőknek.

A látogatókat tűzzsonglőrök, különleges LED show, koncert és táncház is várja, ahol a legbátrabbak a tűzugrást is kipróbálhatják. Bepillanthatunk egy igazi Planetáriumi előadásba, megcsodálhatjuk a csillagos égboltot. Mindemellett mítoszok világa is életre kel és fluoreszcens állatokról is hallhatunk előadást.

Jegyek: 

A rendezvényre váltható jegyek ára és típusai:
Babajegy (0-2 éves) 200 Ft,
Gyermek jegy (2-14 éves) 3500 Ft,
Felnőtt jegy (14 évestől) 5500 Ft.

A jegyértékesítés a Jegymester felületén és a Fővárosi Állat- és Növénykert helyszíni pénztáraiban (nyitvatartási időben) is lehetséges 2022.május 27. 16:00 órától folyamatosan.

Programok:

19:00 – Kapunyitás
19:30 – Megkezdődnek a programok

Állatos élményprogramok

19:30 Fóka show
19:30 Búvárok a mélyben
19:30 Elefánt tréning
21:30 Fóka show
21:30 Búvárok a mélyben

19:30-20:45 Éjjeli randevú

Csillagászokkal beszélgetés
Mítoszok és totemállatok
Interaktív felolvasás – Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben c. könyvből

Főkapu téri Színpad

20:00 Interaktív zsonglőr bemutató
20:30 Fortuna kereke – kvízjáték ajándékokért
21:00 Tűzzsonglőr bemutató
21:30 Fortuna kereke – kvízjáték ajándékokért
22:00 Led show
22:30 Csürrentő Zenekarral táncház és tűzugrás

Holnemvolt vári színpad

20:30 Lószerszámos zsákbamacska
21:00 Tűztánc bemutató
21:30 Lószerszámos zsákbamacska
22:00 Smartpoi show

Előadások: Legendás sárkányok, A tenger lámpásai, Mit csinálnak a bogarak Szent Iván éjjelén?, Fluoreszkáló ikerszelvényes, Csillagászati előadás

Folyamatos programok: Elvarázsolt erdő, Fényfestés, Planetáriumi vetítések, Szerelmi jóslás, Boomwackers, cajon élménydobolás, interaktív zenebemutató, Királypiton testközelben, Vigyél színt az arcodra!, Parányok világa, Bátorságpróba, Titkosírás – Üzenj nekünk a láthatatlan toll segítségével!, Szentivánéji szelfipont, Kézműves foglalkozások

Egyéb információk a jegyvásárláshoz:

Az esti rendezvényre a nappali belépőjegyek, illetve a különféle állatkerti bérletek nem érvényesek (Lásd részletesen ITT), csak a Szentivánéj az állatkertben c. rendezvényre megváltható jegyekkel látogatható.
Az esemény esőszabályzata ITT olvasható PDF-ben.


Szent Iván hava, népi hagyományok

Európa szerte nagy ünnep a Szent Iván havában kezdődő csillagászati nyár. Az év legrövidebb éjszakáján a nyári napfordulót ünnepeljük. A néphit szerint varázslatos éjszaka ez, amikor szinte bármi megtörténhet, a kívánságok teljesülhetnek. Örömtüzeket gyújtanak, melyeknek csodás, mágikus erőt tulajdonítanak: a tűz a megtisztulás és az újjászületés jelképe és örömtüzek, körtáncok formájában segít elűzni a sötétséget és diadalra juttatni a fényt. Több népszokásunk is kapcsolódik ehhez: égő faágakkal a szántóföldeket körbejárták a bő termés reményében, ill. lángoló kerekeket gurítottak alá a dombokon. A tűz körül álló asszonyok különféle illatos füveket, virágokat füstöltek fürdővízhez, melynek gyógyító hatást tulajdonítottak. Szerelmi jóslások (párválasztás) is fűződnek e naphoz: a leányok a tűz fölött átugráltak, amíg a fiúk ezt figyelték, hogy ki mozog a legtetszetősebben.

The event is finished.