Kezdődik a főszezon a FŐVÁROSI ÁLLATKERTBEN!

Látványetetések, állattréningek, bemutatók sokasága, és persze a húsvéthoz kapcsolódó hagyományos nyuszisimogató is várja a nagyközönséget. Sok-sok kisállat, kölyök és fióka is van. Az idei év főszezoni időszakában óránként akár két vagy három állatkerti élményben is része lehet látogatóknak, így akár a tavaszi szünet ideje alatt több napon át is változatos programokon vehetünk részt.

Április közepén elindulnak a Légy Ott! élményprogramok

A legkülönbözőbb állatbemutatók, tréningek, etetések és növénykülönlegességek bemutatását több útvonal mentén tudjuk megtekinteni. A térképes szórólapon jelölt útvonalakat és állomásait követve könnyedén bebarangolhatjuk az állatkertet.

A programok pár órára vagy akár egész napra szórakoztató és élményeket nyújtó időtöltést jelentenek a látogatóknak, ahol ismereteket is szerezhetnek az adott állatokról, életmódjukról, növényekről, állatkerti létükről.

A március 12-én újra nyitott bemutató helyek, melyek hónapokig zárva tartottak megújultan várják a látogatókat a hosszú időn át nem látott állatos akciókkal. A Nagy tavat újra benépesítik a pelikánok és az Ausztrál zónába is visszatérnek a récék, kacsák és feketehattyúk.

Kisállatkerti élmények

Idén már 20 éve – az állatkerthez tartozó margitszigeti Kisállatkertben is részt vehetünk minden nap 13 órás kezdettel egy érdekes előadáson, ahol megismerkedhetünk a kisállatkerti állatokkal – baromfi félék, dámszarvasok, huculok és mentett vadállatokkal is találkozhatunk. Minden nap 10- 18 óra között a területen kialakított sétányon díjmentesen nézelődhetünk és a büfében frissítőt fogyaszthatunk. A húsvéti hosszú hétvégén pedig a gyermekeknek kézműves programmal és egy régen várt állatos élménnyel is készülnek.

Húsvéti hosszú hétvége

A főszezoni programokon túl a húsvéti hosszú hétvégén két helyszínen nyuszisimogatóval és kézműves foglalkoztatóval is kedveskednek a kis- és nagy gyermekes családoknak. A nyulak természetesen folyamatos felügyelet mellett, váltott műszakban „teljesítenek szolgálatot” a nyuszisimogatóban. Ez a program húsvétkor nemcsak népszerű és keresett élmény az Állatkertben, hanem megvan az a szerepe is, hogy azok se maradjanak ki a nyuszi-élményből, akiknek egyébként nincs módjuk nyulat tartani, és ezt felelősséggel mérlegelve nem is vágnak bele a nyúltartásba.

A nyulakkal kapcsolatban egyébként az Állatkert – ahogy már több mint negyedszázada minden esztendőben – most is felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára.

Ha tetszett a cikk oszd meg!