Ittali – Szuper találkahely, nem csak olasz ízekkel

Ahogy te is, úgy mi is nagyon vártuk már, hogy kiülhessünk kedvenc teraszainkra, és új helyeket is felfedezzünk. Nem is volt hát kérdés, hogy barátaink ajánlására Vác felé vesszük az irányt, és az Ittaliban találkozunk a legfinomabb falatokkal.

Megkóstoltuk, megszerettük!

Esős, hűvös napok után ragyogó napsütésben érünk le Vácra, és a szép idő azonnal egy kis sétára csábít minket. A gyerkőc a kezünket fogva ugrál a macskaköveken, a kutyánk pedig boldogan szimatol bele a friss levegőbe. A sétálóutca felé vesszük az irányt, ahol egy-két perc után feltűnik az Ittali terasza.

Ittali – Italy?

Délután negyed három van, nem számítottunk sok vendégre, de teltház van. Lehet, hogy nem lesz szerencsénk? Másodpercnyi tanakodásunkat látva a jó fej személyzet máris akcióba lép: mire észbe kapok, van asztalunk, plusz szék a gyereknek, és a kutyánk is kap egy kis vizet. Mert hogy a hely nemcsak gyerekbarát, de kutyabarát is.

-Ittali vagy Italy? – kérdezem a páromtól, tettetett komolysággal, amint elhelyezkedünk. Majd egyszerre bukik ki belőlünk, hogy ez a névválasztás milyen szellemes, mert egyszerre utal a hely találkapont-jellegére, na meg a választható ételekre is.

Az étlap

A menüre pillantva aztán kiderül, hogy ez csak részben igaz, hiszen a legendás és számos választható feltéttel készülő nápolyi pizzán kívül még sok más ételből lehet választani.

Ha farkaséhes vagy, nekiülhetsz a tálak közül valamelyik íncsiklandó fogásnak – az amerikai csirke steakkel nagyon szemeztünk –, ha viszont kevésbé, akkor egy finom saláta vagy egy leves is jó választás lehet. De ugyanolyan jóízűen elmajszolhatsz egy tésztát, mint egy tortillát, szendvicset vagy kézműves hamburgert.

A minőségi street food titka

Ez utóbbinak mi sem tudtunk ellenállni, így végül mindannyian hamburgereztünk. Ha éhes vagy, szerintem érdemes menüben kérni, hiszen a kiadós „ízbomba” hambi mellé így üdítő és köret is jár – nem is akármilyen: a hagymakarikájuk kellemesen édeskés, a steak burgonya pedig olyan, amilyen a nagy könyvben meg van írva. A csukott szemmel, „oh mamám!” felkiáltással élvezendő kategória. De az egész menü nagyon rendben van. Olyan, amilyennek a minőségi street foodnak lennie kell.

Hogy mi lehet a titok, arra nem sikerült rájönni, de valószínűleg az a szívvel-lélekkel hozzáállás állhat mögötte, ami a tapasztalataink szerint az egész helyet áthatja.

Kint mozgalmas társasági élet, bent loft hangulat

Így nem is volt nehéz megszeretni a hangulatos fedett teraszt, ahol tavasztól őszig jó elücsörögni egy üdítő, vagy a korlátlanul utántölthető szörpös poharunk mellett. Természetesen mi is ezt tettük, és közben rájöttünk, hogy a névválasztást találgatva nem tévedtünk: az Ittali egy menő találkahely.

Fiatalok, idősek, családosok és kutyások jöttek-mentek, köszöntek, koccintottak, pacsiztak, ültek le egy szelet pizzára rég nem látott ismerőseik mellé, akikkel épp itt futottak újra össze. Anélkül, hogy megbeszélték volna, hogy itt tali.

Annyira elnézelődtünk, hogy a végén kicsit sietve kellett távoznunk – a barátaink már vártak egy kellemes Duna-parti sétára –, így a loft hangulatú belső teret nem tudtam jobban megnézni magamnak, de a következő váci kirándulásunk során majd megteszem. Ittali, hamarosan újra tali!

Tudtad? Szombatonként grillterasszal is készülnek az Ittaliban, ahol változatos és nagyon finom fogások közül válogathatsz. A választék mindig más, folyton frissül, akárcsak az étlap. Ha már voltál itt, és azt hiszed, mindent megkóstoltál, akkor is érdemes visszalátogatni – mi biztosak vagyunk benne, hogy ismét kellemes meglepetésben lesz részed!

További infók az Ittali honlapján és a Facebook oldalukon.

Szöveg: Balogh Mia