Kerti játszóház – remek szórakozás otthonra

A gyerekek szórakoztatása a nyári hónapokban kihívást jelenthet. Különösen akkor, ha a kertben nincs semmi, ami lekötné az érdeklődésüket. Az egyik évek óta népszerű tartozék a gyerekeknek szánt kerti ház. A gyerekek napokat tölthetnek benne, és nagyszerű kalandokban is részük lehet.

A kerti játszóház olyan lehetőség, amely szüntelen örömet és szórakozást biztosít. Ha sok hely van a kertben, mindenképpen érdemes ebbe a lehetőségbe fektetni. Végtelen mennyiségű mókázást biztosít a gyerekeknek, és a szabadban töltött idő iránti igényüket is növeli. Mire figyeljünk a játszóház vásárlásakor?

kerti játszóház gyerekeknek

A házikó vásárlása előtt megválaszolandó alapvető kérdések közé tartozik, hogy milyen anyagból legyen a ház. A játszóházak műanyagból és fából készülnek. A műanyag játszóházak végtelen színben és stílusban kaphatók. Ezenkívül érdekelhet még, hogy mennyire igényes a házikó összeszerelése. A fából készült játszóházak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A fa különösen népszerű anyag a szülők körében.

A fából készült játszóház tartós és ellenáll a sérüléseknek

A cédrusfából készült játszóházak ellenállnak a sérüléseknek és az időjárási viszontagságoknak. Ez a fa nem szilánkosodik, ezért biztonságos a gyermekek számára. A faházak különösen a dizájn tekintetében tűnnek ki.

Skandináv házat, meseházat és klasszikus kialakítású házikót is választhatsz. A csúszdás kerti játszóházak teret biztosítanak a gyermekek számára, hogy szabadon játszhassanak és alaposan kifárasszák magukat.

kerti házikó gyerekeknek

A második jellemző a ház mérete. Először is fontold meg, hogy hol fog állni a ház, és kinek vásárolod. Semmiképp se vásárolj túl kicsi házat, amely csak a legkisebb gyerekek számára alkalmas. Még a játszóházak esetében is van egy arany középút. A legjobb ház az, amelyet az iskolások is használhatnak.

Kerti játszóház homokozóval és csúszdával

A házikó berendezésével már a vásárlás előtt is foglalkozhatsz. A gyermekeknek szánt kerti ház kiegészíthető csúszdával, homokozóval, létrával vagy verandával. Az ilyen berendezések feldobják a játszóházat, és még inkább vonzzák a gyerekek figyelmét.

kerti játszóház

A csúszdás játszóház a meleg nyári napokon népszerű hely lesz. A homokozóval ellátott kerti ház szintén jó megoldás. A homokozó általában a játszóház alatt van elhelyezve, így a gyermek árnyékban játszhatnak, miközben ez az elrendezés helytakarékos is egyben.

A ház belsejét olyan kiegészítőkkel teheted érdekesebbé, amelyeket a gyerekek használni fognak. Lányok esetében például ideális a gyerekkonyha, így a házikóban főzhetnek és süthetnek. A fiúknak nagy örömet fog szerezni a gyerekműhely. Egy ilyen módon felszerelt játszóház nemcsak szórakozásra, hanem tanulásra is szolgál.