Kirándulás mellé kiállítás? Gyere Vácra, mert különleges programokkal várnak!

Vác kötelező program tavasszal, ha a kirándulások és kellemes séták szerelmesei vagytok. Ezek mellé most három szuper kiállítás is felkerülhet a listátokra.

Ha kimozdulnál egy kicsit, a családdal kipróbálnátok az elektromos vonatot vagy a szárnyashajót, esetleg bringázni vagy kirándulni lenne kedvetek, akkor Vác lehet a tökéletes úti cél számotokra. Ráadásul nemcsak a természet, hanem a kultúra szerelmeseit is igazi különlegességek várják. Íme, három kiállítás, amit ne hagyjatok ki városunkban tavasszal!

Sajdik szerint Petőfi

A Sajdik Gyűjtemény Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódó időszaki kiállítását a Pannónia-ház emeletén tudjátok megnézni, itt az ismert grafikus és karikaturista könyvillusztrációit láthatjátok május 14-ig. Ehhez kapcsolódóan érdemes sétálnotok egyet Vác Főterén, és megnézni az állandó kiállítást is, ami 130 eredeti alkotáson keresztül mutatja be Sajdik Ferenc eddigi életművét.

Sajdik Gyűjtemény Vác

„Mindig nyíló virágok”

És ha már a Főtéren jártok, április 22 és szeptember 30 közt érdemes a pécsi Janus Pannonius Múzeum vendégkiállítását is megnézni az Elefántos házban. Itt Zsolnay Teréz és Zsolnay Júlia – Zsolnay Vilmos lányai – néprajzi öröksége kerül bemutatásra. Figyeljétek meg a főkötők motívumait, mert ezek visszaköszönnek a bemutatott Zsolnay kerámiákról is. És ezzel még nem ér véget a kiállítás „varázslata”, hiszen mindezt kiegészítik Zsolnay Júlia festményei.

Zsolnay Kiállítás Vác

Memento Mori

Tudtátok, hogy nem kell Egyiptomig utazni, ha múmiákat szeretnétek látni? Elég eljönni Vácra, ahol a Fehérek templomának 1994-es helyreállítási munkálatai során egy befalazott kriptát találtak. A kripta 262 koporsót rejtett, amelyekben természetes úton mumifikálódva, díszes halotti öltözettükben maradtak meg a holttestek. Ezek közül hármat láthattok a kiállításon, de megnézhetitek a sírokban talált kegytárgyakat és a koporsókat is.

Memento Mori Vác

Még több információ, váci programok, látnivalók: visitvac.hu

Ha tetszett a cikk oszd meg!