Nem csak a partról szép! – Sétahajózás a Dunán

Ki ne szeretne a Duna partján andalogni és nézni a hömpölygő vízfolyamot? A népszerű korzózás azonban csak egy a számtalan lehetőség közül, amiket egy folyó környékén csinálhatunk. Akit vonz a víz, annak mindenképp érdemes kipróbálnia a sétálgatáson kívül egyéb tevékenységeket, így a dunai hajózást is.

Hazánk egyik legszebb folyója

Igaz, hogy ha hazánk leghosszabb folyóját keressük, a Duna hátramarad a Tisza mögött (amely magyarországi szakasza 597 km), mégis sokszor az ország legnagyobb folyójaként emlékezünk meg róla. Ezt a címet annak köszönheti, hogy forrásától a torkolatáig összesen 2850 km hosszú, amivel Európa második leghosszabb folyója is egyben (a Volga után).

Méret ide vagy oda, az vitathatatlan, hogy a Duna az egyik hazánk legszebb vizei közül. Több páratlan nemzeti parkunkon, és olyan gyönyörű városokon folyik keresztül, mint Komárom, Esztergom, Vác vagy Baja és természetesen csodás fővárosunk, Budapest.

Sétahajózás Budapest belvárosában

sétahajózás Budapest teljes szakaszán elérhető, így akár a fővárost is megcsodálhatjuk egy hajó fedélzetén utazva. A belvárosi szakaszon a gyönyörű történelmi városkép tárul elénk: a Budai Várat, a Parlamentet, a Gellért-hegyet, a Lánchidat és sok más látványosságot tekinthetünk meg egy ilyen út során.

Az egyszerű sétahajózások mellett sok olyan lehetőség van, ahol útközben programokon vagy éppen vacsorán vehetünk részt. A todo Budapest oldalán számos izgalmas sétahajó ajánlat közül válogathatsz!

Természet, víz, sétahajó!

Sokan vágynak a városból a zöldbe, ezért keresik az ilyen jellegű szabadtéri programokat. Aki szeret a természetben barangolni és jól érzi magát vízközelben, annak mindenképp érdemes kipróbálnia a sétahajózást. A dunai hajózás nagy múltra tekint vissza, és bár egy időben kissé megkopott a fénye, az elmúlt években reneszánszát éli.

Egy ilyen hajókirándulás kiváló lehetőség arra, hogy egyszerre nagyobb területet is bebarangoljunk, ráadásul olyan szögből is megcsodálhatjuk a tájat, ahonnan egyébként nem nyílik rá lehetőségünk.

Képek forrása: canva.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!