Motorostalálkozó a jótékonyság jegyében

Idén Győrújbaráton a 19. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Jótékonysági Motorostalálkozó és Rockfesztivált. Ennek apropóján Széles Zoltánnal, az Arrabona Eagles MC titkárával beszélgettünk.

– Az első kérdésem az időjárásra terelődne, mivel sajnos esőt mondanak a hétvégére. Fel vagytok készülve mindenre?

– Igen van két nagy sátrunk, van egy nagy ebédlőnk, több mint 2000 négyzetméter fedett rész van. Egyébként azt szokták mondani, akik idejárnak évek óta, hogy Győrújbarát eső nélkül nincs. Hál Istennek soha nem mosott el bennünket az eső, úgy, hogy bármi fennakadást okozott volna. A problémát mindig tudtuk kezelni.

– Mesélj egy kicsit a fesztivál jótékonysági oldaláról!

– 2003-ban jótékony céllal alakult meg az egyesület. Az alapszabályunkban az van leírva, hogy segítsük a rászorulókat, az elesetteket, a nagycsaládosokat, a gyermekeket és a fogyatékkal élőket. Nekünk ez a motoros találkozó a legnagyobb rendezvényünk minden évben. Az itt befolyt összeget jótékony célra fordítjuk. Mindenki a csapatban társadalmi munkában dolgozik. Az évben szokott még lenni 1-2 kisebb méretű koncertünk, de alapvetően ez a fő csapás.

– Milyen programokkal várjátok az idelátogatókat, milyen fellépőkre számíthatunk idén?

– 23 zenekarunk lesz az elkövetkezendő három napban. Van egy nagy színpadunk, illetve egy bulisátrunk. Pár fellépőt kiemelve: csütörtökön a nagyszínpadon például Kárpátia, Pokolgép volt látható, pénteken a Nemcsak Berry, a Kowalsky meg a Vega, az Aurora és az elmaradhatatlan Blues Company lesz látható-hallható, szombaton pedig a Rudán Joe Band, a Lord zenekar és a Road zenekar fog fellépni.

A buli sátorral kapcsolatban annyit kell tudni, hogy próbálunk olyan feltörekvő zenekaroknak helyet adni, akik szívesen jönnek hozzánk és biztosítják a jó hangulatot. Pl: Dogs zenekar, Feuer Frei Rammstein Tribute zenekar, Időutazó Rock Band. Lesz nálunk például szombat este Erotikashow, Rockabilly show Tom White-tal.

Programok, játékok: mint minden évben most is lesz rekesz rakás, motor blokk hajítás és a hagyományos megszokott fesztivál játékok.

Idén is lesz nálunk motor szentelés amit barátaink a Magyar Keresztény Motorosok Közössége egyik tagja Kornél fogja tartani.

A fesztiválunk legfényesebb pontja a felvonulás lesz ami innen a tábortól indul 14:00 órakor. Bemegyünk Győrbe az ETO parkba és vissza Győrújbarátra. Nagyjából 1500 körüli motor szokott felvonulni velünk. Rengetegen becsatlakoznak hozzánk, mert már a faluban, városban nagyon sokan várják. Mindig ez a csúcspontja a rendezvényünknek. Streetfighter show lesz a felvonulás után.

– A belépőjegyekről mondj nekünk még pár szót!

– A rendezvényünket ingyenesen látogathatják a bármilyen fogyatékkal élő vendégek egy kísérővel MÁK kártya felmutatásával.

A hétvégi jegy: 17.000 Ft

Napijegy: 8.000 Ft

Péntek-szombatra: 10.000 Ft

– Nagyon szépen köszönjük az interjút! Én azt gondolom, hogy hatalmas buli ígérkezik ezen a hétvégén. Az eső senkinek ne legyen akadály. Várnak mindenkit szeretettel a fesztiválra. Mi vasárnapig biztos hogy maradunk… 🙂

Az interjút készítette: Gábor Nikoletta