MEGNYITOTT Vác első gasztro műhelye!

Sütni-főzni nem is olyan egyszerű dolog. Van aki még nem is próbálta, van aki évek óta csiszolja a tudását, hogy a tökéletes fogásokat készíthesse el, mégis úgy érzi, hogy nem ártana egy kis segítség.

Íz-lelő, a gasztro élmény

Az Íz-lelő egy olyan gasztro műhely, ahol tanácsokat kapsz akkor is, ha kezdő vagy, vagy már rutinos konyhatündér. Egy-egy tanfolyam 3-3,5 órás, és egy adott témát dolgoz fel, amit persze el is készítenek a 4 fős csoportok.

Miért nem elég elolvasni egy receptet, vagy megnézni egy videót?

Ahhoz, hogy tökéletesen el tudjunk készíteni egy ételt, nem elég, hogy pontosan kimérjük a hozzávalókat és követjük az utasításokat. Meg is kell értenünk, mit miért abból rakunk bele, és miért annyit. Az sem mindegy, hogy mit mikor használunk, illetve mivel lehet helyettesíteni egyes alapanyagokat. Amikor ezeket megértjük, akkor már könnyedén használjuk más fogásokhoz is a tanultakat. Ez a kulcsa az egésznek.

Az Íz-lelőben azokat az eszközöket találod meg, amiket otthon is használsz, így egyszerűen el lehet készíteni újra az ételeket.

Napjainkban nagyjából minden egy kattintásnyira van tőlünk. Könnyedén tudunk különleges alapanyagokat rendelni, és a boltok polcai is roskadásig vannak különféle termékekkel. Ez nagyon jó, de sokszor elveszünk a sokféleségben, vagy éppen félünk az újdonságoktól. Az Íz-lelőben a már megszokott alapanyagokat és újakat is használnak, így van lehetőség kipróbálni valami újat és nem kell a fél boltot felvásárolni ahhoz, hogy otthon is el lehessen készíteni a recepteket. A berendezés is olyan, mint otthon. Nagyon izgalmas egy nagy konyhán körbe nézni, megismerni az ottani gépeket és használni őket, de sajnos az ott tanultak ott is maradnak. Otthon más eszközeink vannak, és nem biztos, hogy minden működni fog az otthoni körülmények között.

Szóval az Íz-lelő egy kis tanuló konyha, ahol a tanulás mellett kikapcsolódhatunk, inspirálódhatunk és persze ehetünk egy jót, amit mi magunk készítettünk el.

Ha kíváncsi vagy, gyere az iz-lelo.hu oldalra és főzzünk egy jót!