Nyári melegben nyaraljunk, fürdőzzünk a Dunakanyarban!

Idén kicsit átrendeződött az életünk, és az idei nyaralás is más lesz mint az eddig megszokottak. De a nyár itt van újra, és élvezzük minden percét a környékünkön – itt a Dunakanyarban. Valószínűsíthető, hogy idén az emberek túlnyomó része a hazai vizeinket fogja előnyben részesíteni. A Dunakanyarban élőknek számtalan lehetőség kínálkozik pihenésre ingyenes vagy kedvező árú fürdőzésre. Vegyük sorra a lehetőségeket, hova tudunk elmenni a nyáron kikapcsolódni, pihenni.

Budakalász – Lupa Beach

Forrás: lupabeach.com

Kristálytiszta, türkizkék víz, a pálmafás partok és sétányok, vízparti vendéglátóhelyek és beach clubok, strandsport pályák és eszközök, valós beach élmények. A tó a csendes, vízparti, lazulós pihenéstől az aktív, sportos, vagy akár bulizós beach kultúráig mindenki számára nagyszerű program.  A gyermekekkel érkezőket külön sekély vizű „Gyerek Beach” is várja. A strand belépős, de felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk ha ellátogatunk.

A Dunakanyar szabadstrandjai:

Szentendre –  Postás strand

Forrás: strand.hu

A strand 2016-ban nyílt meg, az elmúlt években folyamatosan fejlesztették. A part közelében új játszóeszközök, fitneszpark, napozóágyak, ernyők, homokos plázs, új zuhanyzók, öltözők várják a fürdőzőket. A Dunán bójákkal, a parton táblákkal jelölik a strandrészt. Aktív kikapcsolódáshoz: futballpálya, teniszpálya várja az ide látogatókat.

Dunabogdány – szabadstrand

Forrás: strand.hu

A dunabogdányi szabadstrand hossza 150 méter, de bőven jut hely itt mindenkinek. A víz fokozatosan mélyülő, és homokos a partja. A part mentén bőséggel találunk árnyékot adó fákat. Az aktívsport szerelmesei is megtalálják számukra a szórakozást, lehet futballozni és röplabdázni, a gyerekek pedig jól szórakozhatnak a nekik kialakított játszótéren.

Pilismaróti-öböl

Forrás: pecatavak.hu

A mesterségesen kialakított öböl szélén kiépített kavicsos strand várja az odalátogatókat, és nemcsak úszni, hanem horgászni, táborozni és akár evezni is lehet. A közelében található a kísérteties látványt nyújtó hajótemető is, melyet feltétlenül nézzünk meg. A közkedvelt strandról nagyszerű kilátás nyílik a zebegényi panorámára.

Esztergom – Palatinusz-tó

Forrás: strand.hu

Esztergomban található a méltán híres Palatinusz-tó, hazánk egyik legtisztább vizű tava, mely a Duna-Ipoly Nemzeti Park határában fekszik. A több mint 30 hektárnyi vízfelületet, változatos domborzatú hegyek veszik körül. A Palatinus-Tófürdő a vízi sportok mellett, minden természetben űzhető mozgásformának is ideális helyszíne. Érdemes kipróbálni a Magyarország és Szlovákia határán fekvő szabadstrandot. Parti büfék, vízibicikli, röplabda pálya, napozóágyak, 4 db büfé, gyönyörű kilátás – kell ennél több? A tó belépős, de mindenki számára megfizethető. Itt lehetőség van sátorozásra is.

Zebegény – szabadstrand

Forrás: strand.hu

Kavicsos talaj, hatalmas árnyas fák. Ingyen napozóágy, kiváló tisztaságú víz, jó kilátás. Kulccsal zárható szekrények, színes vidám kerti bútorok és térfigyelő kamerák biztosítják a zavartalan pihenést. A víz fokozatosan mélyül erre figyelni kell, a környezet mesés. A vízparton büfék várják a pihenni vágyókat.

Nagymaros – szabadstrand

Forrás: ilovedunakanyar.hu

Nagymaroson 2014-ben adták át a szabadstrandot. Gyorsan mélyülő kavicsos, így azoknak ajánlott, akik biztosan tudnak úszni. Nem található túl sok árnyékos terület a partján. Aki nem szeretne fürödni, azt páratlan panoráma kárpótolhatja. A partról a visegrádi fellegvár impozáns látványában gyönyörködhetünk. A parton három büfé, öltöző és zuhanyzó várja a vendégeket.

Szigetcsúcs tábor – szabadstrand

Forrás: szigetcsucs.blog.hu

A környék legszebb fürdőzőhelye egyértelműen a Kisoroszi mellett található Szigetcsúcs. Ez nem szabadstrand, inkább táborozóhely. A környék természetvédelmi területnek minősül, így autóval nem megközelíthető, a parkolótól gyalogosan kell elsétálnunk a sziget csúcsáig.  A sátorállítás pénzbe kerül, de mindenképpen megéri ezért a páratlan hangulatért. A táborban büfé, vizesblokk található, a fürdőzés ingyenes.

Nagymaros – Kismaros homoksziget

Forrás: strand.hu

Nagymaros és Kismaros között egy földúton jutunk el a Duna partjára. A Duna és a homoksziget közti utat nyáron akár száraz lábbal is megtehetjük, de esős idő után a Duna sekély vízén átgyalogolva érjük el a szigetet, melynek homokos partja a tengert idézi. Itt a nomád természetre vagyunk hagyatkozva, de a látvány kárpótol minket.

Verőce – szabadstrand

Forrás: strand.hu

A szabadstrand hangulatos, én mediterrán jelzővel illetném. A víz fokozatosan mélyül, a partszakasz hossza kb. 150 m. A parton röplabda pálya is van. A közelben 2 db büfében lehet étkezni és finom koktélokat szürcsölni.

Göd – homoksziget

Forrás: strand.hu

A gödi homokszigetet csak nyáron, száraz meleg időben lehet megközelíteni. Egy épített gátnak köszönhetően, nem hirtelen mélyül, és nincs nagy sodrása a Dunának. A homokos partszakasz a tengert idézi.

Dunakeszi – szabadstrand

Forrás: dunakanyarregio.hu

Kellemes árnyékos partszakasz, mely 250 méter hosszú. Apró kavicsos a partja, gyorsan mélyül a víz, így inkább úszóknak ajánlott. A parton 2 db büfé várja a vendégeket. A parton játszótér és öltöző is van.