Tervezd meg a saját oázisod a hétvégi GardenExpón!

Ha építkezel vagy felújítasz, és fontos, hogy a kerted, balkonod tökéletes meghosszabbítása legyen belső élettereidnek, de elvesztél az ötletek és termékek között, akkor csukd le a laptopot és irány március 22-24. között a GardenExpo! A Budapest Sportarénában idén is vár az ország legnagyobb kerti életmód kiállítása, ahol a legjobb kerti szaküzletek és szakemberek tanácsait, megoldásait láthatod és hallhatod: a növényültetéstől kezdve a bútorokon át a gasztronómiai trendekig nálunk mindent megtalálsz!

Növénytervezés és -gondozás mesterfokon

Aki valaha próbálta már csinosítani kertjét, az tudja, hogy laikusként nagyon nehéz megfelelő döntéseket hozni arról, milyen növények passzolnak legjobban az adott udvarra. A szubjektív ízlésünkön túl figyelembe kell venni a talaj típusát, a benapozottságot, a vízigényt és így tovább. Ugyanígy fejtörést okozhat az is, hogy milyen anyagokat használj a burkolásokhoz, hogyan oszd fel kerted különböző tereit. A GardenExpón számos terület szakembereitől van lehetőség személyes tanácsokat kérni: többek között Topor Erika kertépítő mérnök vezet be a növénytervezésének és -védelem rejtelmeibe, de a virágágyakkal, gyepgondozással, sziklakertekkel, sövényekkel kapcsolatos kérdésekre is válaszol. Azt is megtudhatod, hogy milyen a talaj típusa kertedben, ha hozol magaddal mintát, ugyanis a szervezők a talaj elemzését követően e-mailen értesítenek ki az eredményekről. Kertészeti tanácsadással vár Herold Ferenc kertészmérnök és Kalapos Kertész Ernő is tart előadást a metszésről, McMenemy Márk előadásából pedig megtudhatjuk, mi az egészséges talaj és egészséges kert titka.  

Praktikus bútorok és eszközök testközelből

A kerti bútorok hatalmas választékából szemezgethettek, és olyan újdonságokat is kipróbálhattok, mint például a „low dining”, azaz alacsony étkezéshez használható, a standard asztaloknál alacsonyabb, kényelmes pihenőszékekkel kombinált étkezőgarnitúrák.

A Kertiház csapata ingyenes 3D látványtervezéssel készül, hogy időtálló és teljesen egyedi faházban tárolhasd kisebb-nagyobb eszközeidet. Fűnyíró és más kerti gépek bemutatója is sok kiállító standjánál lesz, érdemes közelebbről megismerni ezeket a technológiai újításokat, amik lényegesen megkönnyítik a kerti munkákat.

Ha nyár, akkor nem feledkezhetünk meg az árnyékolásról sem. Napvitorlák, lamellák és a hagyományos pergolák mellett hazánkban először mutatkozik be egy olyan nem hétköznapi pergola, aminél a hagyományos tartóoszlopokat designos elemek, profilok váltják ki. A medencék, jacuzzik szerelmesei is számos technológiai újdonságot vehetnek szemügyre: intelligens medencetisztító rendszer, vízminőség-ellenőrző okoseszköz és energiatakarékos hőszivattyú is feltűnik a standokon. 

Gasztronómiai újdonságok meleg nyári estékre

A pizzasütés mesteri fortélyait is ellesheted nálunk. A Grill4U forgózsámolyos pizzakemencéje most először lesz látható a nagyközönség előtt Magyarországon. A Concrete Style csapata pedig olyan kemencét mutat be, amiben akár másfél perc alatt tudsz hamisítatlan nápolyi pizzát készíteni. Sőt, a tökéletes pizzatészta titkát is megtudhatod végre! Az olasz konyhánál már csak a grillezés lehet jobb egy nyári hétvégén: Pallag Dávid, a Rutin Budaörs sztárséfje exkluzív előadásában egy lenyűgöző utazásra kalauzol el a kamado grillek világában! Ha kültéri konyha kialakítását tervezed, akkor is a GardenExpón a helyed, hiszen természetesen ehhez is vannak ötletei a profi kiállítóknak.

A március 22-23-24-én a Budapest Arénában megvalósuló GardenExpón a kiállító gyártók és forgalmazók standjai mellett nyereményjátékokkal és számos színpadi programmal is készülnek a szervezők, köztük szakmai előadásokkal. A belépőjegyeket érdemes elővételben, kedvezményesen beszerezni. Egyes programok előzetes regisztrációhoz kötöttek!

Bővebb információk és jegyvásárlás:

www.gardenexpo.hu 
www.facebook.com/gardenexpo
www.instagram.com/gardenexpo_budapest

Ha tetszett a cikk oszd meg!