Váci Tavaszi Fesztivál

A több, mint 20 éves Váci Tavaszi Fesztivál értéket és klasszikus hagyományt teremtő eseménnyé vált a város és környéke kulturális életében. Az idei programot is a művészetek sokasága, színes palettája jellemzi.

A műsorfolyamban megtalálhatóak a kultúra hazai képviselői, komolyzenei és könnyűzenei koncertek, képzőművészeti események, színházi előadások, szórakoztató- és gyermekprogramok egyaránt.

A Pál utcai fiúk című musicalt mutatja be a Pannon Várszínház,  áprilisban pedig a magyar költészet napja alkalmából Vecsei H. Miklós és Rátkóczi Huba „Mondjad, Atikám!” című József Attila estjére várják az érdeklődőket. 

Családi kikapcsolódást nyújt a Parlando Színház Túlon-túl című musical válogatása.

A komolyzene kedvelői a 10 éves Vác Civitas Szimfonikus Zenekar gálahangversenyén vehetnek részt, melyen Bogányi Bernadett fuvolaművész és Bogányi Bence fagottművész virtuóz játékát is hallhatják a művelődési központban.

Zenei csemegének ígérkezik a Váci Jazztükör kínálata az AllComes Back együttes és a Hajdu Klára Quintett koncertjével.

Az abszurd humor nagyágyúi, a L’art pour l’art Társulat tagjai is bemutatják legújabb műsorukat a váci közönségnek. Nevetésben nem lesz hiány Csányi Sándor estjén sem, ahol másodszor merül fel a kérdés: „Hogyan értsük félre a nőket?”

A gyermek- és családi programok kiemelten hangsúlyosak

A kicsiket és nagyokat az Alma zenekar szórakoztatja majd, a Bozsik Yvette Társulat pedig a tánc nyelvén kalauzolja őket a népmesék világába. 

Mesejátékkal és tojásírókázással készülhetnek a húsvétra, majd a legkisebbek Paprika és Rózsa bábjátékán kacaghatnak. Az előadásokhoz kapcsolódóan kézműves foglalkozásokon vehet részt az egész család.

A továbbiakban kiállítások, mentálhigiénés előadások, interaktív hangszerbemutató színesíti a programsorozatot a tavasz folyamán.

Bővebb információ: mimk.hu

Ha tetszett a cikk oszd meg!