Aktív kikapcsolódás Vácon

Vác a hegyek és folyó találkozásánál fekvő kisváros, így létét és az itt élők tevékenységét is mindig meghatározta ez a kivételesen szerencsés természeti adottság. Napjainkban az aktív szabadidős kikapcsolódás igen népszerű, Vácon is számos lehetőség kínálkozik a tartalmas pihenéshez.

Túrabakancsot fel!

Naszály hegy önmagában is tökéletes kiránduló hely, de ha mindenképp úticélt keresünk, akkor a Látó-hegy és a Naszály csúcs a legnépszerűbb, melyeket páratlan kilátásáért is érdemes felkeresni. Útközben a Násznép barlangnál érdemes megpihenni.

naszály násznép barlang
Forrás: geocaching.hu

A Duna a vizi sportok tárházát kínálja a mozgás szerelmeseinek

Vác számos olimpiai és világbajnokkal is büszkélkedhet, akik példaképek és többen közülük inspiráló közösségek tagjai, vagy vezetői napjainkban is.

Sárkányhajózás

Dunai Sárkányok váci egyesület szabadidős edzéseket és csoportos programokat is kínálnak, számos hazai és nemzetközi verseny győztesei. Kiindulópont az Ady Endre sétány.

sárkányhajó vác
Forrás: facebook.com/dunaisarkanyok

Bővebb információ: facebook.com/dunaisarkanyok

Kajak Kenu sportág az egyik legnépszerűbb sportág a fiatalok körében ma is, hiszen a kajak-kenu sportnak Vácon hosszú évtizedes hagyományai vannak. (Olimpiai és világbajnokaink a sportágban: Hesz Mihály, Dónusz Éva, Gyulai Zsolt) Legfrissebb eredmény A Váci Kajak Kenu SE sportolója Sellyei Csanád aki 1. helyezést ért el Moszkvában a Maraton Európa-Bajnokságon K-1 IFI 22,6 km-en.

Forrás: facebook.com/vacikajakkenu

Bővebb információ: facebook.com/vacikajakkenu

Több egyesület és csónakház is üzemel Vácon, a legújabbat pedig nemrég adták át. A Duna-parti csónakház, vizitúra központ is egyben, mely az utánpótlás nevelésen túl a szabadidősport szerelmeseinek is kitűnő bázisa lesz.

Rollerrel és gördeszkával is élmények várnak!

2021. július 17-én került átadásra a csónakház szomszédságában az első biciklis „pumpapálya”, amit a fiatalok egyből birtokba is vettek. Kerékpárral, rollerrel és gördeszkával is használható speciális felületű pálya már most az egyik kedvenc találkozási pontja a sportág kedvelői körében.

pumpapálya vác
Forrás: vac.hu

Kerékpáros pihenők: A sétány teljes hosszán kerékpárút vezet végig, Budapesttől Szobig tartó kerékpárosút jelentős része közvetlenül a Duna mellett halad, csodás panorámával kellemes pihenőhelyekkel tarkítva. A váci szakaszon is találkozunk több pihenőhellyel, ahol tájékoztató táblák informálnak a városban felkereshető látnivalókról.

Hajókázás a Dunán

Jelenleg péntek-szombat-vasárnap szárnyashajóval is utazhatunk a Dunakanyarban, mely a Vigadó térről indul, Vác Visegrád megállóval Esztergomig közlekedik. A Dunakanyar Hop-on Hop-off járatba szintén hétvégén van lehetőség bekapcsolódni.

Bővebb információk:
mahartpassnave.hu/hu/menetrend-2/dunakanyari-szarnyashajok/budapest-vac-visegrad-esztergom/
mahartpassnave.hu/hu/menetrend-2/dunakanyari-kirandulohajok/dunakanyarkorjarat/#

A Váci korzó, a Duna-part nem csak a turisták, hanem a helyi lakosok körében is az egyik legkedveltebb közösségi tér.

Az ország leghosszabban kiépített korzója, hívogató a nyáresti sétákra, a családi kedvencek is remekül érzik magukat itt. A gyerekeknek két kitűnő játszóteret is kipróbálhatnak, a hatalmas füves tereken sportbemutatókat, szabadtéri fitness programokat tartanak.

Végül, de nem utolsó sorban, a városi nagy rendezvények, koncertek, fesztiválok helyszíne is a part.

A sétány másik végén a Váci liget, a Ligeti tó szintén a pihenés színtere és a horgászok paradicsoma.

Forrás: visitvac.hu

Vác-Eye – Ha még nem próbáltad, itt az ideje!

Páratlan élményt és látványt nyújt a 30 méter magas óriáskerék a patinás város Duna-partján. Messziről észrevehető, igazi látványossággá vált a tavalyi nyáron, így idén is (2022. június 11 – augusztus 22-ig) mindenkit szeretettel vár. 1 zsetonnal 6-8 perc alatt hármat fordul a kerék, szóval lesz idő a nézelődésre és egyedülálló selfiek készítésére. A város felett lenyűgöző panoráma tárul elénk a Dunakanyarról.

óriáskerék vác

Bővebb információ: Vác Eye

A turisták kedvence:

A gumikerekes kisvonat, mely a hét minden napján óránként indul a főtérről. Hangos idegenvezetés mellett elhalad a főbb látványosságok mellett. 35-40 perc alatt kellemes kikapcsolódás és tartalmas feltöltődést nyújt a városba látogatóknak.

Forrás: vac.hu

A panorámabusz, rendezvényeken és hamarosan garantált programként szombatonként indul a főtérről, nagyszerű élményt kínálva a látogatóknak. A busszal lehetőség van rövidebb és hosszabb programon is részt venni, élő idegenvezetéssel valódi élmény a kirándulás.

panoráma busz - vác
Forrás: visitvac.hu

További információ: visitvac.hu

Ha tetszett a cikk oszd meg!